SPARK by UPT, conferința pentru studenții antreprenori

spark upt studenti antreprenori
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

La Timișoara s-a organizat prima conferință de antreprenoriat dedicată studenților. SPARK by UPT a reunit 200 de tineri care vor să își dezvolte afaceri.

Antreprenori de succes și experți din domenii precum IT, MedTech, sau AgeTech au urcat pe scena SPARK by UPT pentru a oferi participanților perspective unice și valoroase asupra provocărilor și satisfacțiilor acestui domeniu.

SPARK by UPT a fost o oportunitate excelentă pentru studenți de a învăța direct de la lideri în domeniul antreprenorial și de a-și găsi inspirația pentru propriile proiecte inovatoare. Suntem mândri de succesul acestui prim eveniment și de impactul pozitiv pe care l-a avut asupra comunității noastre academice. Privim cu încredere în viitor, planificând deja ediția din 2025”, a declarat conf. univ. dr. ing. Vlad Mihăescu, responsabil InoHub UPT în 2024.

„Le mulțumesc antreprenorilor care au răspuns pozitiv apelului nostru și au decis să împărtășească experiența lor cu studenții. Dar apreciez în special curajul studenților care sunt prezenți aici și care sunt deschiși spre această zonă de antreprenoriat”, a spus conf. univ. dr. mat. Liviu Cădariu-Brăiloiu, președintelui Senatului UPT.

Din secretele antreprenorilor de succes

Adam Somlai-Fischer, arhitect, designer de interacțiune și co-fondator al platformei Prezi, a transformat complet modul în care realizăm prezentările. Prezi a devenit un instrument revoluționar, permițând crearea de prezentări interactive și captivante care depășesc limitele slide-urilor tradiționale. În timpul discursului său, Adam a dezvăluit publicului secretele din spatele creării unor prezentări memorabile, punând accent pe importanța gândirii spațiale, a storytelling-ului și a designului vizual funcțional. A împărtășit cu noi câteva dintre detaliile din culisele fondării companiei Prezi, alături de alți doi asociați, vorbind despre provocările și succesele care au stat la baza construcției acestei platforme.

Laura Bulai, co-fondatoare a platformei online helperz.ro, care conectează utilizatorii cu profesioniști locali, a vorbit despre experiențele definitorii din viața ei ce au contribuit la succesul de astăzi al Helperz: cea mai mare comunitate de bone și menajere din România, având peste 17.000 de părinți înscriși.

George Diță, co-fondator al WiseUp și Product Manager pentru un fond de private equity din SUA, a împărtășit prima sa experiență antreprenorială din copilărie, când a creat și vândut colegilor săi de școală machete de colorat. În cadrul evenimentului, George i-a încurajat pe participanți să privească antreprenoriatul ca pe o unealtă valoroasă, subliniind că începerea acestui parcurs încă din studenție le poate spori semnificativ șansele de succes.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiri Timisoara Muzeul TM

Maxim Rotaru, Fondator Webamboos, a vorbit la conferință despre cele 4 instrumente esențiale pentru orice antreprenor: viziunea, capacitatea de adaptare, responsabilitatea și perseverența. În discursul său, a subliniat, de asemenea și importanța de a nu renunța și de a valorifica perioada studenției pentru inițierea unei afaceri.

Ciprian Man, Angel Investor la Growceanu, a dezbatut legătura vitală dintre angel investors și studenți, evidențiind modul în care a investit și a reușit să atragă multiple finanțări pentru unul dintre startup-urile de succes din România, fondat de studenți – Rayscape. Această platformă software de ultimă generație utilizează inteligența artificială pentru a sprijini medicii radiologi în analiza imaginilor medicale.

Monica Moldovan, Co-fondatoare The Care Hub, a prezentat publicului discursul său despre semnificația misiunii sociale în antreprenoriat, evidențiind sursa sa de inspirație și parcursul său profesional, care a implicat o experiență vastă trăită în diverse colțuri ale globului. Cu toate acestea, a revenit acasă, fiind conștientă de chemarea sa personală. Astfel, s-a născut The Care Hub – o platformă ce facilitează conexiunea între familii și bone sau menajere. Până în prezent, platforma a furnizat peste 35.000 de ore de îngrijire pentru peste 600 de vârstnici.

Adina Wanda Fiat, Co-fondatoare MediNav, a prezentat publicului procesul prin care a identificat nevoia de a simplifica birocrația din industria medicală, ducând la crearea soluției „MediNav” – un asistent medical virtual. Acesta înregistrează în mod automat discuțiile purtate în timpul consultațiilor medicale, eliminând astfel pierderea de timp asociată completării diverselor documente. În cadrul prezentării, a îndemnat studenții să se concentreze în special pe clienți și pe nevoile acestora în etapele incipiente ale dezvoltării unei afaceri.

Evenimentul a fost moderat de Dragoș Argint, cunoscutul fondator și curator TEDxAristide Demetriade. Acesta a facilitat discuțiile și a stimulat interacțiunile dintre speakeri și participanți.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/