Spărgătorii de nunți! Hoții din mașini au început să opereze în timpul petrecerilor de la restaurantele lugojene

Lugojenii, tot mai mulți la număr, se trezesc după nunți sau botezuri cu autoturismele sparte de hoți. Unii au rămas fără bunuri de mii de lei.

Spărgătorii de mașini revin în forță în Lugoj, după o perioadă de câțiva ani în care nu s-au înregistrat prea multe infracțiuni de acest fel. Față de trecut, când furau din mașinile parcate în întuneric pe străzile orașului, acum hoții s-au versat și atacă la evenimentele mondene. Numai la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă noaptea, în parcarea improvizată de vizavi de restaurantul J`Adorre de pe Strada Caransebeșului au fost sparte două autoturisme, o Dacia Logan și un Audi.

Au rămas fără banii de cinste

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Proprietarii erau în incinta localului și participau la o nuntă cu vreo 400 de persoane. „Am fost nevoită să parchez peste șosea, vizavi de restaurant, pentru că în parcarea acestuia nu mai erau locuri. Pe la ora 2.30 am mers la mașină și atunci am observat că mi-a fost spart unul dintre geamurile de la ușă. Am fost neglijentă și mi-am lăsat poșeta înăuntru. Banii de cinste erau la mine și la soț, însă în poșetă aveam actele și alți bani. În total, paguba se ridică la vreo 3.000 de lei. În apropiere, a fost spart și autoturismul unui alt participant la nuntă, un Audi. Omului i-au fost luați și banii de cinste. Este incredibil ce se întâmplă și de aceea vreau să atrag atenția tuturor celor care participă la astfel de evenimente să aibă grijă unde-și parchează mașinile și să nu lase bunuri în ele, cum am făcut eu. Am înțeles că autoturisme s-au spart și pe străzile lăturalnice din apropierea restaurantului de lângă Parcul Prefecturii, dar și pe lângă cel de pe Strada Țesătorilor”, ne-a declarat Livia S., proprietara autoturismului Dacia Logan.

Șanse slabe de a prinde hoții

Oamenii au făcut plângere la Poliție, însă e greu de crezut că hoții vor fi prinși, deoarece camerele video de la restaurant nu bat până în parcarea amenajată peste șosea. Polițiștii lugojeni spun că hoții au mai multe metode de a sparge geamurile autoturismelor folosind bujii, bile de rulmenți, dar și tot felul de dispozitive tip stilou, care pot fi achiziționate din comerț. Cert e că oamenii legii din Timiș au avut în nenumărate rânduri campanii de informare a cetățenilor asupra furturilor din autoturisme, prin care li se atrăgea atenția, în special să nu lase la vedere obiecte de valoare sau portierele și geamurile deschise.

banner 970 x 250