Spălare de bani și contrabandă, în Timiș! DIICOT face pecheziții

contrabanda de tigari timisoara
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

DIICOT face pecheziții în Timiș într-un dosar de contrabandă și spălare de bani. Au fost găsite 10 milioane de țigări contrafăcute.

Din grupul infracțional făceau parte români și ucraineni. Aceștia au reușit să introducă în România o cantitate mare de țigări de contrabandă. Tutunul venea din Ucraina cu TIR-uri, ascuns printre bomboane sau alte dulciuri.

„S-a reținut  că, la finele anului 2022, pe teritoriul României s-a  constituit un grup de criminalitate organizată transfrontalieră, cu arie de acțiune și componență internațională, format din cetățeni ucrainieni și români, specializat în activități de  contrabandă și contrabandă asimilată  respectiv introducere în țară, comercializare și   transport a unor cantități importante de produse accizabile (țigarete), atât pe teritoriul României cât și pe cel al Uniunii Europene”, a transmis DIICOT.

Țigaretele au fost introduse în România prin puncte de trecere a frontierei din județele Suceava și Tulcea, fie cu titlu de import, sub paravanul altor mărfuri legal transportate, fie în regim de tranzit către ţări din afara spaţiului comunitar.

După ce ajungeau în România, țigările erau distribuite depozitelor din țară controlate de traficanți.

promovare banner maxagro

Înn timpul descinderilor, au fost confiscate aproximativ 10 milioane de țigarete  provenite din contrabandă.

arme descoperite de diicot in timisoara

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/