Șpagă și trafic de influență în Spitalul Județean de Urgență Reșița! Un medic și-a negociat deja condamnarea cu procurorul!

untitled design set 970x90 px

Examenele pe bani pentru ocuparea unor posturi în sistemul medical din Reșița se țin lanț! Un medic pneumolog a returnat banii din mită, iar un asistent medical a fost trimis în sala de judecată!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, cu sprijinul DGA – Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Marian Sorca, asistent în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, pentru săvârșirea infracțiunea de luare de mită. Marian Sorca apare și într-un alt dosar de corupție, cel care l-a trimis în pușcărie pe Horia Vădrariu, „consilierul” lui Sorin Frunzăverde, la Consiliul Județean Caraș-Severin.

Revenind la primul dosar, cel în care Sorca va fi judecat pentru corupție, Svetozar Miatovici, medic pneumolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, a încheiat cu procurorul acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de influenţă şi dare de mită. „A fost stabilită pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de încercare de trei ani”, ne-a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

publicitate ziar expresb 1000x100

În fapt, în vara anului 2015, Marian Sorca, în calitate de Președinte al comisiei de concurs din luna iunie 2015 privind ocuparea unor posturi de asistenți medicali la Spitalul Județean de Urgență Reșița, a primit, anterior concursului – proba scrisă din 15.06.2015, suma de 500 de euro de la inculpatul Svetovar Miatovici pentru a-l favoriza pe candidatul I.I.N., ocazie cu care i-a și înmânat inculpatului Miatovici subiectele de concurs pentru a i le transmite candidatului I.I.N. Anterior, inculpatul Miatovici a pretins și primit de la I.I.N. (martor denunțător în cauză) suma de 2.500 de euro pentru a interveni la membrii comisiei de concurs în vederea favorizării lui I.I.N. la examenul din luna iunie 2015 și a remis suma de 500 de euro președintelui comisiei de concurs, inculpatului Marian Sorca”, au explicat procurorii.

Pe parcursul cercetărilor, medicul Miatovici a predat organelor de anchetă suma de 2.000 de euro, sumă care i-a revenit lui personal, pentru considerentele menționate.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/