Șpagă de 4.000 de euro pentru vânzarea unui teren cu probleme

explo 1000x200

Procurorii anticorupție l-au reținut marți pe avocatul Cosmin Panduru, din Baroul Timiș, după ce a fost prins în flagrant luând mită. Panduru este originar din Valea Almăjului, unde a avut mai multe probleme după ce ar fi violentat diverse persoane publice. Procurorii anticorupție au dat publicității și motivele reținerii avocatului, plasat ieri de Curtea de Apel Timișoara sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

În cursul anului 2017, în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, Cosmin Panduru, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro.
Banii respectivi au fost pretinși pentru ca Panduru să intervină pe lângă un executor judecătoresc și să-l determine să permită persoanei respective să vândă un imobil, astfel încât acel imobil să nu mai poată fi supus procedurii de executare silită.
Ulterior, în același context, în ultimele două luni, același avocat s-a răzgândit și și-a mărit pretențiile la 4.000 de euro, bani ce urmau să-i fie remiși în două tranșe. Procurorii DNA l-au reținut marți dimineață exact în momentul în care avocatul primea una din tranșele de bani.
”Inculpatului Panduru Cosmin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 27 septembrie 2017, inculpatul Panduru Cosmin urmează să fie prezentat Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, ne-a declarat Lidia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.

banner 970 x 250