Sosul, prieten sau dușman în timpul dietei? (III)

Două noi rețete sănătoase pentru sosuri delicioase sunt prezentate astăzi cu ajutorul specialiștilor de la Natur House Reșița. Orice mâncare poate avea un gust mai bun cu sosul potrivit și astfel dieta devine mai atractivă.

Natur House Reșița aduce și astăzi în atenție două rețete de sosuri numai bune de pregătit atunci când mâncarea are un gust fad și are nevoie de un plus.

SOS DE TON

  • 1 cutie de ton în suc propriu
  • 1 ou fiert tare
  • 1 ceapă mică
  • ¼ bulion de roșii fără zahăr
  • ½ linguriță ulei vegetal
  • condimente

Se reduce bulionul la foc mediu până la jumătate, după care se adaugă condimentele, gălbenușul și tonul, până se formează o pastă.

SOS TARTAR

  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • ½ pahar ulei vegetal
  • 1 ardei copt
  • 50 g castraveți murați
  • 50 g capere
  • 1 ramură pătrunjel
  • condimente, oțet

Se fierbe laptele, se amestecă cu oul, uleiul, condimentele, după care se adaugă ingredientele treptat. Se ține pe foc până sosul scade.

Fie că sunteți doar curioși sau pentru că aveți cu adevărat probleme de sănătate, specialistul în nutriție Loredana Guran vă așteaptă de luni până vineri la Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter. Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.