Sosul, prieten sau dușman în timpul dietei? (I)

Depinde. În următoarele săptămâni, Express de Banat vă prezintă câteva rețete simple, rapide și prietene cu dieta pentru a spori savoarea mâncărurilor consumate. Totul, cu ajutorul specialiștilor de la Natur House Reșița.

SOS DE CIUPERCI

  • 100 g ciuperci
  • 150 ml apă minerală sau supă vegetală
  • 1 linguriță unt
  • 1 gălbenuș
  • 50 g lapte praf degresat
  • zeamă de lămâie, piper, nucșoară
  • 1 linguriță pătrunjel tocat

Ciupercile spălate și curățate se taie felii și se înăbușesc cu zeama de lămâie câteva minute într-o oală cu capac. Se adaugă untul și supa vegetală și se lasă să fiarbă până sosul scade. La final se adaugă gălbenușul și condimentele.

SOS ROȘU

  • 1 pahar de apă
  • 1 ou
  • 1 linguriță condimente
  • 1 pahar bulion de roșii
  • 2 linguri ulei vegetal
  • usturoi, piper

Se amestecă toate ingredientele în blender, se strecoară, iar apoi se bat cu mixerul/blenderul.

Fie că sunteți doar curioși sau pentru că aveți cu adevărat probleme de sănătate, specialistul în nutriție Loredana Guran vă așteaptă de luni până vineri la Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter. Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.