Sorin Lucian Voina, candidatul PMP „cu Reșița în suflet”

În ultimii patru ani, PMP Caraș-Severin s-a dovedit formațiunea care a evoluat cel mai mult pe eșichierul politic local. Saltul spectaculos i-a permis să-și impună un vicepreședinte în Consiliul Județean, Ionuț Popovici, mai mulți primari, dintre care unul la Bocșa, și zeci de consilieri locali. Cu siguranță că și la alegerile din acest an PMP va avea un cuvânt greu de spus în momentul constituirii majorităților în consiliile locale și în cel județean.

La Reșița, PMP îl aruncă în lupta pentru fotoliul de primar pe profesorul Sorin Lucian Voina. În vârstă de 41 de ani, Voina este reșițean, născut, crescut, educat și format pe băncile Liceului de Arte „Sabin Pauța” din Reșița. Este absolvent al Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, specialitatea Interpretare Muzicală. După terminarea studiilor, s-a întors acasă, în Reșița, obținând titularizarea la Liceul de Arte ca profesor de specialitate – instrument. Este căsătorit și are un copil. Sloganul de campanie: „Cu Reșița în suflet!”

De ce vrea să candideze la o astfel de funcție? „Cred că am dobândit experiența necesară acestei funcții prin prisma faptului că am ocupat vremelnic funcția de viceprimar al Reșiței, 2014-2016, dar și ca absolvent al unui master în administrație publică. Dacă mai pun ambiția, determinarea, consecvența, perseverența și seriozitatea ce mă caracterizează, zic eu că avem ingredientele unui candidat numai bun de votat pentru Primăria Reșițaׅ.”, mărturisește candidatul PMP.

Ce-și doresc Sorin Lucian Voina și colegii săi aflați pe lista de candidați la Consiliul Local Reșița?

  • O administrație centrată pe nevoile cetățeanului;
  • Creșterea calității vieții în municipiul reședință de județ;
  • O infrastructura rutieră demnă de secolul XXI, inclusiv în cartierele aparținătoare Reșiței;
  • Sprijinirea micilor întreprinzători privați și a asociațiilor de proprietari;
  • Continuarea proiectelor demarate cu finanțare europeană;
  • Înființarea unei orchestre simfonice, Reșița având un trecut demn de luat în seama în sensul acesta.


Sorin Lucian Voina ne asigură că acestea sunt doar o parte dintre inițiativele lui și ale echipei sale, pe care și le dorește implementate ca proiecte.

(E)