Sorin Ionescu, propus subprefect PSD de Timiș în locul UDMR-istului Andrei Molnar

Social-democrații timișeni au nominalizat și unul dintre cei doi subprefecți în județul Timiș. Este vorba despre Sorin Ionescu, directorul Colegiului Bănățean din Timișoara. Ionescu va ocupa postul deținut acum de Andrei Molnar, de la UDMR. 

Astfel, Prefectura Timiș va fi condusă de un prefect PSD – cel nominalizat de social-democrați să ocupe această funcție este Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara -, un subprefect PNL – Ovidiu Drăgănescu, cel care din septembrie până acum a avut și atribuții de prefect – iar al doilea subprefect dat tot de PSD – în persoana lui Sorin Ionescu.

„Pe de-o parte, este un vot care mă onorează, pe de altă parte reprezintă un nou șir de responsabilități pe care trebuie să mi-l asum, ceea ce înseamnă că trebuie să privesc cu încredere și să vedem ce e făcut ca lucrurile să funcționeze mai bine de acum încolo în județul Timiș. În calitatea mea de director de școală, am lucrat direct cu tot ceea ce ține de administrația locală. În calitatea de consilier local am luat contact direct cu realitățile pozitive sau mai puțin pozitive ale municipiului de pe Bega, iar scurtul mandat din fruntea Inspectoratului Școlar Județean m-a ajutat să am și o imagine asupra învățământului județean. Cred că una din marile mele calități mele este că pot să învăț foarte mult și foarte rapid, așa că indiferent de sarcinile care îmi vor fi repartizate, voi face totul să le pot duce la bun sfârșit.”, a declarat Sorin Ionescu.

Sorin Ionescu este membru PSD din anul 2000, a fost consilier local al Timișoarei în legislatura precedentă și conduce Colegiul Bănățean din anul 2014. Ionescu va renunța la funcția de director al Colegiului Bănățean, însă va rămâne profesor în cadrul liceului. În weekend, social-democrații timișeni l-au nominalizat pe Mihai Rivitoiu, președintele PSD Timișoara, pentru funcția de prefect al județului Timiș.