Sorin Ionescu, după incidentul cu tramvaiul care a mers singur: Tendința imprimată de administrația Robu este de a transforma Timișoara într-un oraș al derizoriului!

Incidentul cu tramvaiul care a mers singur două stații și a lovit un alt tramvai nu a rămas neobservat de cei din PSD. Consilierul local Sorin Ionescu a atras atenția că în oraș circulă foarte multe mijloace de transport în comun vechi, mai ales tramvaie. De asemenea, politicianul care este și director al Colegiului Național Bănățean a ironizat evenimentul de lansare a trotinetelor electrice, când primarul Nicolae Robu a făcut el însuși o demonstrație.

Ionescu spune că ar trebui să se scrie în toate mijloacele de transport cât de vechi sunt, dacă au probleme de securitate sau dacă există aer condiționat. „În momentul de față, tendința generală imprimată de administrația locală condusă de Nicolae Robu este de a deveni un oraș al derizoriului. Incidentul de ieri trebuie să atragă atenția tuturor asupra stării extrem de obosite, depășite, a anumitor mijloace de transport în comun care circulă în oraș. Probabil că în următoarele zile vom afla povestea cu acarul Păun, că vatmanul este de vină și societatea de transport nu are niciun fel de vină. În trafic circulă mijloace de transport uzate fizic și moral, care au trecut de două-trei decenii de utilizare. În tot acest timp, timișorenii stau înghesuiți și așteaptă să vină tramvaiul electric. Timișoara ajunge dintr-un oraș al premierelor un oraș care generează subiecte pentru știrile de la ora 5”, a precizat Ionescu.

CITEȘTE ȘI: În Timișoara tramvaiele au ajuns să circule fără vatmani! Urmarea: accident cu doi răniți și două tramvaie implicate!

Consilierul local e de părere că cele 100 de trotinete electrice de care vor beneficia timișorenii nu rezolvă problema transportului în comun din capitala Banatului. „În tot acest timp, primarul nostru zburdă pe cele 25 de trotinete, prefațând probabil studiul de fezabilitate al celebrului metrou de care auzim an de an. Ne dorim cu toții să avem mijloace de transport alternative, dar înlocuirea mijloacelor de transport tradiționale cu niște trotinete care țin de o joacă copilărească decât de transportul în comun… În timp ce primarul se plimbă cu trotinetele, se pierd proiecte care ar însemna achiziționarea a 25 de troleibuze electrice. Ne întrebăm dacă cele 100 de trotinete au capacitatea de transport măcar a unuia dintre aceste troleibuze”, a precizat Ionescu, care a mai spus că proiectul pentru autobuze electrice e prezentat ca o mare realizare a administrației Robu, dar e un proiect al guvernului PSD-ALDE.

Sursă foto: banatulazi.ro