Sorin Grindeanu: Timișoara a pierdut viteză față de Cluj! Nici măcar mitropolitul Banatului nu i-a convins!

sorin grindeanu

Vicepremierul României trage un semnal de alarmă pentru redresarea capitalei Banatului, care tot pierde teren din cauza răfuielilor politice în competiția cu alte orașe precum Cluj sau Oradea!

Sorin Grindeanu admite că Timișoara se dezvoltă mult mai lent decât alte orașe ale României și că realizările importante aparțin mediului privat, în niciun caz autorităților publice. „Din păcate – și aici nu e vorba de Fritz sau de Robu – în Timiș nu s-a reușit ceva ce în alte județe s-a reușit. Oamenii politici din alte părți, de exemplu din Cluj, au reușit, indiferent de partidele din care fac parte, să pună o listă de priorități în următorii 10-15 ani, indiferent ce culoare are Guvernul, cine e primar, cine e președinte de Consiliu Județean. Că e de la PSD, că e de la PNL, că e de la USR, ei aveau această chestiune: trebuie să se facă stadionul! Nu au unul la Cluj, au două! La fel, Sala Polivalentă. În Timiș, nu de acum, a lipsit și lipsește acest gentlemen’s agreement. Eu l-am simțit cel mai bine în momentul în care am fost prim-ministru și în momentul în care i-am chemat la București pe fostul primar Nicolae Robu și pe fostul președinte de Consiliu Județean, Călin Dobra. Le-am spus că nu știu cât mai stau în funcție, că pot să fac rapid Sala Polivalentă. I-am rugat frumos să se pună de acord, să îmi dea documentația în 2 zile ca să pot să fac acest lucru pentru că pot să fac sala. Nu s-au pus de acord! Martor la acea discuție a fost mitropolitul Banatului. Nu s-au pus de acord!”, a comentat liderul social-democrat.

1000x200 dacus 02

Sorin Grindeanu spune că între formațiunile politice ar trebui să fie agreate anumite proiecte de care Timișoara și Timișul au neapărată nevoie și că, indiferent care dintre partide s-ar afla la putere, investițiile respective ar trebui să meargă înainte. „Aș vrea să schimb lucrul ăsta pentru că oamenii politici din Cluj au știut foarte bine să își urmărească interesele, au știut foarte bine să își promoveze oamenii în guvern, indiferent de culoarea lui, și nu sunt decât de lăudat. Nu este nimic greșit în asta. Timișoara a pierdut din viteză, dar nu de doi ani, în ultimii doi s-a mai accelerat această pierdere. Timișoara a pierdut din dinamismul pe care trebuia să îl aibă. Rolul unui primar, indiferent că se cheamă Fritz sau Robu, nu este de a asista de margine cum se dezvoltă un oraș de la sine. Orașul se dezvoltă vrând-nevrând, de la sine, rolul unei administrații și al unui primar e să tragă orașul după el, să îl dezvolte mult mai repede. Din păcate, la Timișoara nu s-a întâmplat asta, nu se întâmplă nici acum!”, a mai spus Grindeanu pentru expressdebanat.ro.

publicitate si promovare online banner maxagro