Sorin Grindeanu: Subiectele diferite pentru elevii de etnie maghiară, o „discriminare pozitivă”

Elevii maghiari l-au supărat pe Sorin Grindeanu! Prim vicepreședintele PSD acuză discriminarea pozitivă față de școlarii de etnie maghiară și spune că nu este corect să dea examene separate pe baza unei programe diferite.

Fostul premier arată cu degetul către guvernarea de dinaintea termenului său pentru că a creat cadrul unei discriminări pozitive față de elevii etnici maghiari. „O prevedere din Legea Educației Naționale din 2011, apoi un ordin de ministru dat de Anisie în 2016, încep astăzi să-și producă efectele: discriminarea în cazul evaluării naționale – pozitivă, e drept! – a elevilor de etnie maghiară. Dintre toate minoritățile, fie că vorbim de germani, sârbi, slovaci, italieni etc, singurii care au optat – pe baza prevederii din Legea Educației Naționale și a ordinului de ministrul dat de Guvernul Cioloș (de secretarul de stat Monica Anisie) – pentru a avea nu doar programă și manuale separate pentru limba română, dar și examene, inclusiv evaluarea națională, pe baza acestei programe, au fost etnicii maghiari”, a declarat Sorin Grindeanu.

Astfel, elevii de etnie maghiară dau subiecte de evaluare națională separate la limba română îi vor avea drept corectori pe profesorii lor. Sorin Grindeanu a lansat un apel către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, pentru a corecta forma de discriminare pozitivă: „Nu este corect față de restul elevilor cu care concurează pe aceleași locuri la liceele din țară. Iar o discriminare, chiar și pozitivă, trebuie corectată, domnule ministru Câmpeanu”.