Sorin Grindeanu, premierul premierelor pentru Caraș-Severin! Astăzi, la Reșița!

untitled design set 970x90 px

Prim-ministrul Sorin Grindeanu va marca astăzi o premieră istorică. Caransebeșeanul care în decembrie 2016 i-a făcut mândri pe cărășeni, ajungând premier, însă după doar o lună, scotea zeci de mii de oameni în stradă, va bifa astăzi încă o noutate pentru județ.

De-a lungul anilor post-revoluționari, județul Caraș-Severin nu a fost deloc o destinație preferată de politicieni în perioadele extra campanie electorală. Așa se face că, din 1989 până ieri, doar doi premieri au călcat în județ. Ultimul a fost democrat-liberalul Emil Boc, cel care, în 17 iulie 2009, a venit la Reșița pentru o întâlnire cu preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, cu prefectul Octavian Ţunea, cu primarii unităţilor administrativ-teritoriale şi cu directorii coordonatori ai serviciilor publice deconcentrate din judeţ. Dar 2009 a fost an electoral, PDL-ul condus de Emil Boc sprijinind candidatura lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2009. De atunci… pauză, niciun alt premier nu a mai venit în Caraş-Severin! Până astăzi!

Sorin Grindeanu, caransebeșeanul care în decembrie 2016 devenea primul premier cărășean, este de astăzi primul premier social-democrat care vizitează județul Caraș-Severin, după mai bine de 20 de ani. Cu mult înaintea lui, mai exact, în 13 decembrie 1994, Nicolae Văcăroiu, premier în funcție, la acea dată, din partea PDSR (actualul PSD), venea în județ la insistenţa celor peste 25.000 de manifestanţi aflaţi în Piaţa Prefecturii. Se întâmpla după 8 zile de proteste iniţiate de sindicatele principalelor societăţi comerciale din Reșița, CSR şi UCMR, sprijinite de confederaţiile Cartel Alfa şi BNS.

Așadar, astăzi, la ora 10.00, prim-ministrul Sorin Grindeanu, însoțit de vicepremierul Sevil Saiddeh, vor fi prezenți la Consiliul Județean, iar la orele prânzului va avea loc o conferință de presă la sediul PSD.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/