Sorin Grindeanu: „Mă confrunt cu Marcel Vela când vrea”

Fostul premier Sorin Grindeanu, născut în Caraș-Severin și fost coleg de școală cu Silviu Hurduzeu și Felix Borcean, este susținătorul numărul 1 al echipei PSD, la care, cel mai probabil, opoziția locală nu s-ar fi gândit în urmă cu câteva săptămâni. Liderul social-democraților, care a declarat că va face campanie la braț cu Silviu Hurduzeu, este dispus la o confruntare directă cu oricine, ambiționat după episodul controversatei candidaturi a lui Adrian Torma.

În cadrul unei conferințe de presă la care a participat alături de Silviu Hurduzeu și de Adrian Torma, Sorin Grindeanu a anunțat că va petrece mare parte a acestor săptămâni rămase până la alegeri aici, în Caraș-Severin, și va merge la braț cu Silviu Hurduzeu prin localitățile județului.

Adrian Torma a devenit și el un apropiat al fostului premier, mai ales după episodul în care s-a încercat înlăturarea sa din cursa electorală. Sorin Grindeanu apreciază atitudinea social-democraților, care nu au recurs la aceleași tactici de a contesta candidaturi, chiar dacă au existat greșeli în dosarele de candidatură ale celor mai importanți liberali. „Eu vreau să felicit echipa de aici că a înțeles că, deși era cazul să facem și noi contestații pe modul în care și-a depus domnul Marcel Vela, că înțeleg că candidează și la Consiliul Local Caransebeș, și la Consiliul Județean Caraș-Severin, și-a greșit data nașterii, e născut în aceeași zi cu fiica adoptivă Andra, candidatul la Primăria Caransebeș. Dacă vă uitați pe tabelele respective o să vedeți că sunt născuți în aceeași zi, ambii completând greșit data nașterii. Lucru pe care noi l-am înțeles. Sunt erori materiale, trecem peste și ne vedem de competiția electorală.”, a declarat Grindeanu.

Fostul prim-ministru este convins că de la bun început în spatele contestațiilor a stat în realitate PNL, acesta bazându-se pe faptul că persoana care a contestat dosarul de candidatură a lui Adrian Torma are pe Facebook o fotografie cu Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului de Interne.

Sorin Grindeanu merge mai departe și vorbește despre practici în afara legii. Ținta declarațiilor este chiar Marcel Vela, liderul liberalilor cărășeni și ministru de Interne, postură din care ar fi trecut la amenințări pentru a-l îndepărta pe Adrian Torma de scaunul de primar. „S-a trecut la o nouă fază. Amenințările, și dacă vrea Marcel Vela mă confrunt cu el când vrea, pe care indirect le-a adus unor membri ai familiei celor care sunt reprezentanți în Biroul Electoral de Circumscripție, cu mutări de serviciu pe granița cu Ucraina. Citez: «Te mut pe granița cu Ucraina!». Toate aceste lucruri au creat un tablou nu foarte fericit. Singura noastră armă a fost justiția. Iată că ni s-a dat dreptate și Adi va candida împreună cu colegii din Moldova Nouă și cei care vor decide sunt cetățenii. Acesta este cel mai important lucru, nu birouri ascunse din Moldova, București sau Reșița. Adi merită să fie primar în continuare la Moldova Nouă. Acest lucru va fi arătat prin vot și am convingerea că votul cetățenilor din Moldova Nouă va fi un vot covârșitor în favoarea lui Adi.”, a declarat Sorin Grindeanu, poate cel mai important susținător la ora actuală al candidaților PSD în Caraș-Severin.

(E)