Sorin Grindeanu chiar bagă viteză pe Filiași – Severin – Caransebeș – Lugoj!

Ministrul Transporturilor anunță că au fost depuse 28 de oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiași – Lugoj!

Social-democratul Grindeanu chiar translatează de pe hârtie în realitate proiectele de infrastructură rutieră, lucru mai puțin obișnuit pentru predecesorii săi de la Ministerul Transporturilor. Aproximativ 230 de km, împărțiți în 4 loturi, însemnând un drum de mare viteză, vor lega Banatul de Oltenia în viitorul apropiat.

Pe măsură ce sunt finalizate Studiile de Fezabilitate vor fi lansate cât mai eficient în licitație contractele pentru proiectare și execuție:

– Lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin), are o lungime de aproximativ 70 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 28,19 milioane de lei fără TVA

– Lotul 2 ( Drobeta Turnu Severin – Domașnea), are o lungime de aproximativ 65 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 47,79 milioane de lei fără TVA

1000x200 dacus 02

– Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș), are o lungime de aproximativ 45 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 25,38 milioane de lei fără TVA.

– Lotul 4 (Caransebeș-Lugoj), are o lungime de aproximativ 50 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 18,79 milioane de lei fără TVA.”, a dezvăluit ministrul Grindeanu.

Durata Contractelor pentru realizarea Studiilor de fezabilitate este cuprinsă între 18 și 26 de luni, după cum urmează: Filiași – Drobeta Turnu Severin: 18 luni; Drobeta Turnu Severin -Domașnea; 26 de luni; Domașnea-Caransebeș: 22 de luni și Caransebeș – Lugoj: 18 luni.

publicitate si promovare online banner maxagro