FRUNZĂVERDE: „Proiectul lui Dragnea este foarte emancipat!”

Vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a făcut astăzi câteva aprecieri pe tema proiectului de lege înaintat de vicepremierul Liviu Dragnea pe tema regionalizării. Acesta a spus că forul județean a transmis deja o adresă la Ministerul Dezvoltării, prin care își manifestă susținerea actului normativ.

Liderul de la Palatul Administrativ este de părere că proiectul de lege al vicepremierului Liviu Dragnea ar fi benefic descentralizării.

„Proiectul pe care ministrul Dragnea îl propune în legătură cu atribuțiile pe care puterea județeană aleasă le va avea în viitor este un act normativ foarte emancipat. În sfârșit, asistăm la un proiect de lege care își propune o reală descentralizare și, ieri, am transmis Ministerului Dezvoltării, din partea Consiliului Județean, faptul că suntem de acord cu textul integral al acestui proiect, un proiect care oferă Consiliului Județean atribuții multiple. Nivelul reprezentativității pe care Consiliul Județean îl are, acela de a fi forul județean care este rezultat în urma alegerii libere a cetățenilor județului respectiv”, a declarat vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde.

În fapt, acesta crede că proiectul este profund descentralizator și nu face altceva decât să alinieze legislația din domeniu din România la nivelul standardelor europene. „Așa se petrec lucrurile în toată Uniunea Europeană, instituțiile rezultate în urma alegerilor, forumurile administrative rezultate în urma alegerilor sunt cele care dețin majoritatea la capitolul dezvoltare și administrație în teritoriul respectiv, în cazul nostru, județul”, a concluzionat Sorin Frunzăverde.