,,Pentru educație, Consiliul Județean are un buget de 5 milioane de euro!”

Aleșii județeni au fost convocați astăzi în ședință extraordinară, ca să dezbată mai multe proiecte de hotărâre importante pentru comunitățile locale din Caraș-Severin.

Cărășenii au avut parte și astăzi de o rectificare pozitivă de buget, întrucât din banii județului s-au alocat până acum sume importante de bani pentru proiectele europene. Prin urmare, sumele au fost repartizate acum.

,,Am rectificat pozitiv bugetul județului Caraș-Severin cu 8,8 miliarde de lei. În principal, sunt fonduri pe care le-am primit de la Ministerul Dezvoltării. De fapt, e vorba de reconstituirea bugetului propriu al județului. Aceste fonduri au fost investite de noi în programul cu finanțare europeană. Ministerul Dezvoltării ne returnează, practic, aceste fonduri și 1,1 miliarde de lei sunt pentru Camera Agricolă, a spus astăzi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Milioane de euro pentru educație

Alte două proiecte de hotărâre deosebit de importante se referă la finanțarea europeană, derulată la capitolul ,,învățământ”. Practic, aleșii județeni au aprobat astăzi participarea forului în calitate de solicitant, la co-finanțarea și implementarea a două proiecte, care se referă la educarea tinerilor, dar nu numai.

1000x200 dacus 02

,,Am aprobat, de asemenea, două programe POS DRU, unde Consiliul Județean este partener, în valoare de 3,3 milioane de euro. Astfel, în acest moment, pe această finanțare europeană în principal pentru educație, Consiliul Județean are un buget de 5 milioane de euro pe 4 programe. 3,3 milioane au fost aprobate astăzi”, a subliniat liderul de la Palatul Administrativ.

Bani va primi și Spitalul Județean pentru instalarea de centrale termice în trei staționare. Suma repartizată se ridică la 15 miliarde de lei.

Rămâi cu Express de Banat și vezi ce a declarat Sorin Frunzăverde despre investițiile derulate în județ!

publicitate si promovare online banner maxagro