Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a abordat și tema clubului reșițean de handbal, care în prezent se confruntă cu o situație financiară dificilă.
Liderul de la Palatul Administrativ admite faptul că HC Caraș-Severin trece printr-o perioadă complicată, însă intențiile la nivelul forului nu sunt de desființare a clubului, ci de găsire a unei soluții prin care problemele să fie remediate.
„Da, echipa trece din punct de vedere financiar printr-o perioadă foarte grea. Nu are nimeni intenția să o desființeze. Are datorii, sunt datorii și la salarii, nu vreau să spun că aceste salarii au fost dimensionate corect, nu. Cred că aceste salarii au fost cam mari comparativ cu alte echipe din Liga Națională, dar nu are importanță. Așa au fost negociate de conducerea clubului. Cert este că ne străduim să plătim datoriile și salariile”, a spus astăzi Sorin Frunzăverde, în cadrul unei conferințe de presă.
Președintele Consiliului Județean a explicat că din punct de vedere financiar lucrurile sunt extrem de complicate, în contextul în care mediul privat nu sprijină handbalul și în contextul în care forul județean este implicat și în alte proiecte de amploare, care vin în sprijinul dezvoltării infrastructurii sau turismului cărășean, lucruri care, într-o situație de normalitate, ar trebui făcute tot de mediul privat.
„Mediul de afaceri din Caraș-Severin nu a avut niciun fel de apetit sau apetență să vină lângă această echipă ( …) Nu a existat nicio firmă interesată să vină lângă echipa de handbal. Și nu îi condamn, pentru că nu sunt bani, pentru că săptămânal mii de firme din România intră în insolvență. Aceasta este realitatea! Această echipă este susținută în principal de Consiliul Județean și le mulțumesc celor doi primari de municipii că au venit anul trecut în decembrie în această anevoioasă întreprindere a noastră. Realitatea este că nu încasăm în acest moment. Noi putem să finanțăm această echipă din fonduri proprii, din venituri proprii, și nu încasăm nici noi, nici primăriile. Asta e realitatea în care trăim”, a subliniat președintele Consiliului Județean.
Acesta a amintit faptul că atunci când UCMR a plecat, în mai puțin de 24 de ore Consiliul Județean a preluat echipa respectivă, deși nu a fost ușor, pentru că este o birocrație întreagă. „Din nefericire însă, la nivelul anumitor personaje din conducerea acestei echipe se manifestă o anumită intoleranță, în condițiile în care performanțele nu au fost incredibile, la nivelul salarizării, în nici un caz. Repet însă, încercăm să menținem această echipă, deși e foarte greu”, a concluzionat liderul de la Palatul Administrativ.
Reamintim că echipa de handbal a orașului a fost preluată de Consiliul Județean în urmă cu doi ani, când Adrian Chebuțiu anunțase la ieșirea din arest că UCM Reșița este istorie. Forul județean a suportat toate cheltuielile legate de echipă. Din luna decembrie a anului 2013, și Primăria Reșița și Primăria Caransebeș s-au implicat în susținerea financiară a clubului.
Aihan Omer le-a dat liber jucătorilor până miercuri. Râmâne de văzut dacă aceștia vor înțelege problemele financiare sau dacă vor renunța să se prezinte la antrenamente, așa cum au lăsat să se înțeleagă după meciul cu HC Odorhei.
Sese, gargara la picior de lemn. Pai ce mediul de afaceri din Caraș-Severin sa aibe apetit de handbal când Adrian Chebuțiu a fost acuzat ca a bagat bani in handbal si nu trebuia. Poate sa mearga Forul județean si Primaria unde vrea ca nu se mai gasesc prosti sa dea bani cand dupa ani de zile vine bau bau si te f… ca ai cheltuieli nejustificate si presa scrie la greu ca de e independenta.