Președintele ales prin vot uninominal în Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a definit astăzi statul polițienesc. Acesta a explicat că a intrat în posesia unor informații potrivit cărora, dacă ele se confirmă, procurorii DNA ar face presiuni la adresa directorului Romică Anculia să facă declarații despre el și despre încă două persoane politice din județ.
Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a explicat cu ocazia ședinței de plen de astăzi că anumite instituții ale statului au devenit reale instrumente politice, astfel că, acestea atentează la drepturile omului și la democrația statului român.
“Directorului APIA, Romică Anculia i se solicită în repetate rânduri să declare ceva despre mine și despre încă doi oameni politici din Caraș-Severin. Dacă este adevărat, cred că asistăm la un caz de încălcare flagrantă a drepturilor omului și trebuie să ne punem întrebarea în legătură cu modul cum acționează anumiți angajați ai unor instituții ale statului”, a declarat astăzi, Sorin Frunzăverde. Liderul liberal a precizat că dacă asemenea atitudini se consumă în interiorul acestor instituții, trebuie luată o decizie în ce privește oportunitatea existenței lor. “Oare ele nu atentează la democrația statului român? Nu este vorba cumva, repet e o întrebare, de o acțiune comandată politic? Nu devin aceste instituții instrumente politice? Nu spun că e general valabil acest lucru, dar la nivel politic trebuie să analizăm foarte serios funcționarea lor, pentru că ele atentează la statul de drept. Este posibil să se întâmple acest lucru!”, a spus președintele. Sorin Frunzăverde a concluzionat că aceste atitudini generează, de fapt, statul polițienesc.
Frunzăverde, despre Năstase
Vicepreședintele PNL la nivel național a făcut și câteva referiri la situația în care se află social-democratul Adrian Năstase. “Se află după o perioadă foarte grea din viața lui, o perioadă foarte complicată, evocată de cei apropiați lui. Ați văzut că și avocatul său vorbea de un număr foarte mare de înfățișări pe care le-a avut în fel de fel de instanțe, de întâlniri cu reprezentanți ai justiției. Probabil că a apărut un grad de epuizare. Nu o să comentez decizia instanței, dar există în România de astăzi o asemenea presiune, care m-a făcut să și vorbesc despre statul polițienesc”, a spus Frunzăverde.