Frunzăverde a ajutat Primăria. Ultima dată!

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în cadrul căreia a subliniat câteva aspecte legate de termie în oraşul de pe Bârzava. Acesta a precizat faptul că de acum înainte edilul-şef al Reşiţei trebuie să se descurce singur și să gestioneze corect resursele financiare ale oraşului.  

Recent întors de la Bucureşti, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a susţinut o conferinţă de presă, ce a avut ca subiect sistemul de termoficare al Reşiţei. „Primarii şi consiliile locale ale Reșiței nu au făcut nimic pentru sistemul de termie, doar i-au schimbat numele. Mă refer la ceea ce nu funcţionează, nu la ceea ce va fi”, spune liderul forului judeţean. Sorin Frunzăverde a adăugat că responsabilii pentru situaţia în care au ajuns CET 2010 sunt alţii decât cei enunţaţi de edilul şef, Mihai Stapnescu în scrisoarea deschisă de ieri.

„Nu Guvernul României, nu Consiliul Judeţean, nu Prefectul de Caraş-Severin trebuie să rezolve problema sistemului! Ieri, la ora 13.00, E-On a întrerupt gazul. Riscam ca azi să nu avem căldură pentru cei 3.000 de abonați și 80% dintre școli. Este a doua oară când venim cu soluții la Reșița, când responsabilitatea este a Primăriei”, a spus Sorin Frunzăverde. La intervenția acestuia, tot ieri, dar câteva ore mai târziu E-On a pornit gazul pentru încălzirea caselor în care locuiesc reșițenii. Potrivit oficialului județean, dacă bugetul ar fi fost structurat corespunzător pentru oraș, astfel de probleme nu ar mai fi apărut la acest moment.

„Primăria trebuia să prevadă 3.000.000 de lei din bugetul de peste 100 de milioane pentru căldura din lunile noiembrie și decembrie. Sumele nu sunt astonomice la dimensiunea de buget a Reșiței”, a adăugat liderul PD-L. Soluția oferită de președintele forului județean pentru perioada următoare ar fi o comunicare mai bună a Primăriei cu conducerea E-On, achitarea unei părți din restanța pe care o are CET și reeșalonarea datoriilor mai vechi la furnizorul de gaz.