Sute de bocşeni se declară înapoiaţi mintal!

Primăria Bocşa plăteşte sume importante lună de lună persoanelor care au găsit soluţia prin care pot câştiga un leu fără să mişte un deget. Un simplu certificat medical aduce în buzunarele a sute de bocşeni bani frumoşi însemnând indemnizaţie de handicapat.

Primarul Mirel Pascu recunoaşte că se poate vorbi de un adevărat fenomen în Bocşa, dar, totodată, spune că nu poate face mare lucru. „În prezent avem peste 300 de persoane care beneficiază de indemnizaţie de handicapat. Multe dintre ele chiar sunt persoane cu dizabilităţi, dar sunt şi mulţi în cazul cărora eu am rezerve, deoarece vin cu certificate medicale pe care scrie că sunt înapoiaţi mintal. La un copil de 4-5 ani este foarte greu să dovedeşti acest lucru”, a spus edilul-şef.
Cei mai mulţi beneficiază de aceste indemnizaţii cu ajutorul medicilor, care completează mult prea uşor actele medicale ce atestă un anumit grad de handicap. „E o problemă care se poate rezolva doar de către medici, ar trebui un control special pentru că noi nu avem abilitatea de a contesta certificatele pe care le aduc ei”, susţine Mirel Pascu. Chiar dacă aceste indemnizaţii înseamnă alocarea unor sume importante în fiecare lună de la bugetul local, primarul îi înţelege într-un fel pe cei care recurg la astfel de metode. „Cetăţenii care beneficiază de aceste indemnizaţii sunt în mare parte romi şi doar din asta trăiesc. Condiţiile în care trăiesc sunt precare şi ei sunt, practic, obligaţi să facă aceste lucruri pentru că locuri de muncă nu au, educaţie prea multă nu au şi atunci apelează la formule de genul asta, învăţând unii de la alţii”, a mai spus primarul Bocşei.