SONDAJ. Vela și Popa mătură Caraș-Severinul! Pro România e deja foarte sus!

Liberalii au prezentat cifrele sondajului care anunță prăbușirea lentă, dar sigură a PSD-ului. Senatorul Vela e mai bine văzut ca niciodată, iar partidul lui Victor Ponta era deja foarte sus în sondaje încă dinainte de venirea lui Ion Mocioalcă!

Coordonatorul Regiunii Vest din PNL, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că doar 14 la sută dintre cărășeni spun că România merge într-o direcție bună. Potrivit sondajului comandat de PNL, senatorul Marcel Vela e singurul lider politic care trece de 50 la sută încredere în Regiunea Vest. Adică județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedora. Excelent stă și primarul Reșiței, Nelu Popa, a cărei cotă de încredere ajunge la 47,6 la sută. Secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, e al treilea politician cărășean în topul încrederii, cu 21,9 la sută. Urmează liberalii Jaro Marșalik și Valeria Schelean. Președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, se bucură potrivit sondajului comandat de PNL de încrederea a mai puțin de 15 procente din cetățenii cu drept de vot. În ierarhie mai e prezentat doar liderul ALDE, Ion Tabugan. Președintele PMP Caraș-Severin, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, nici măcar nu e luat în calcul. Lucru care s-a mai întâmplat și cu altă ocazie, ceea ce s-a dovedit a fi o greșeală.

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri europarlamentare, spune același sondaj, PNL ar obține 35,8 la sută din voturi. PSD ar aduna doar 33 de procente. ALDE e cotat cu 9 la sută, în timp ce Pro România ar atinge 8,2 procente. Asta în condițiile în care sondajul a fost realizat în perioada noiembrie-decembrie 2018. Deci, înainte de venirea lui Mocioalcă! USR ar fi votat de 7 la sută dintre cărășenii cu drept de vot.

Lucrurile stau oarecum la fel și în ceea ce privește opțiunea de vot a cărășenilor pentru alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis ar fi ales de 28,9 la sută dintre cărășeni, în timp ce Victor Ponta ar aduna 15,1 procente. Gabriela Firea e cotată cu 12,5 la sută, iar Călin Popescu Tăriceanu abia trece de 10 la sută. Liviu Dragnea nici nu există!