Sondaj de opinie în Reşiţa. Crina vs Popa, rezultate la zecimală!

Astăzi, despre ultimele sondaje de opinie făcute la Reşiţa. Pe la începutul lunii aprilie, candidatul PSD la funcţia de primar ieşea fericit în faţa presei. „Avem şi noi sondaje făcute, cercetări de piaţă, lucruri făcute la modul serios, spunea atunci Ioan Crina. Nu vreau să vă spun procente, nici nu este normal, dar şi la nivel de partid, şi de candidat pe municipiul Reşiţa stăm bine. Suntem clar pe primul loc!“ O celebră firmă din Caraş-Severin care realizase sondajul comandat de PSD, a la fel de celebrului sondor local TDR, a finalizat zilele trecute şi comanda primită de la PNL. Lucru făcut la modul serios, ca să-l parafrazăm pe Crina, deci nu vrem nici noi să vă spunem procente, nu este normal. Vă zicem doar rezultatul: este identic cu acela servit echipei social-democrate, doar că primele două locuri sunt acum inversate: candidatul liberal Ioan Popa este pe 1, iar Crina pe 2! Cu aceeaşi diferenţă de procente, după cum ne-au şoptit sursele noastre, între primii clasaţi! Măi să fie, ne-am zis! Ce s-o fi întâmplat în ultimele două săptămâni prin urbe de s-au sucit reşiţenii de la stânga la dreapta? Eh, ce credeţi, ce s-a-ntâmplat? Niiimiiic? Într-adevăr, nimic! Singura diferenţă este că primul sondaj l-a plătit PSD-ul, iar al doilea, PNL-ul!

Ca să înţelegeţi cum ar trebui tradusă chestia asta, vă spunem o istorioară. S-a întâmplat în urmă cu vreo 15 ani. La vremea aia, un mare om, mare caracter din Caraş-Severin, dacă trebuie să poarte un nume, un singur nume, i s-a spus Sorin, comanda un sondaj de opinie… cui credeţi? Tedereului sondor! Aceluiaşi TDR din zilele noastre! A făcut omul sondajul şi-apoi, fericit că Sorin nu stătea rău, se pregătea să-i ducă acestuia chestionarele. În drum spre biroul Sorinului, tedereul s-a întâlnit cu unul dintre locotenenţii marelui om. Şi i-a spus acestuia cu… o, ce veste minunată merge el la cel ce comandase sondajul: Sorin se afla sus de tot în clasament, atât de sus, încât nu era depăşit decât de Mona Muscă, deputatul PNL din acea vreme, cunoscut adversar politic al Sorinului. În zadar i s-a spus atunci tedereului să ajusteze cifrele, că locul 2 n-o să-i placă şefului! Omul ştia una şi bună: el a făcut sondajul, sondajul e corect, iar Sorin va fi încântat de rezultat! Ajuns însă în faţa celui care comandase studiul de piaţă, tedereului i s-au înmuiat picioarele văzându-l pe Sorin cum se schimbă la faţă şi-i rupe în faţa lui chestionarele! Şi de-ar fi fost numai asta, dar sondajul ăla n-a mai fost plătit nici până-n ziua de azi!

Aşa că e de-nţeles, experimentatul nostru sondor s-a învăţat minte. De-atunci, când primeşte o comandă preelectorală, tedereul ştie ce se aşteaptă de la el. Dacă vrea să fie plătit, trebuie să cânte după cum sună comanda muzicală. Clientul nostru, primarul vostru! Rezultate cu precizie zecimală!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/