Șomerii din Timișoara, invitați de Jandamerie să pună mâna pe bastoane!

Jandameria Română recrutează din rândul șomerilor tineri pentru viitoarele efective pe care le vor scoate în stradă atunci când situația o impune!

Dat fiind faptul că, pentru anumite persoane a găsi un loc de muncă reprezintă o adevărată provocare, la Timișoara a avut loc o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele aflate în dificultate, organizată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara în parteneriat cu Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

Au fost așteptate diferite categorii sociale care prezintă un risc crescut de a rămâne neintegrate pe piața muncii, precum:  persoane cu dizabilități, șomeri neindemnizați, șomeri de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici ai familiilor monoparentale, tineri NEETs etc.

Posturile vacante au acoperit o paletă vastă a domeniilor de muncă, de la curățenie la inginerie, fiind căutate atât persoane fără studii academice, cât și absolvenți de studii superioare.

Astfel, printre locurile de muncă oferite, se numără: lucrător comercial – 4 locuri, casier – 4 locuri, inginer electric – 5 locuri, inginer mecanic – 7 locuri, lucrător curățenie – 5 locuri.

Ceva mai multe posturi sunt îndreptate spre șoferii de autocamion – 20 locuri, lăcătuși – 12 locuri, instalatori – 18 locuri, electricieni – 15 locuri, sudori – 20 de locuri, dar și spre operatorii în producție – 10 locuri și operatorii în injecții mase plastice – 10 locuri disponibile.

Muncitorilor necalificați li se oferă 60 de locuri libere, urmați de cei din domeniul IT, cărora le sunt puse la dispoziție 33 de locuri ca ingineri de sistem în informatică, dar și asistenții în relații publice și comunicare, cu 25 de locuri.

În fruntea listei, se află Jandarmeria Română, care a pus la dispoziție 300 de posturi ca subofițer jandarm (150 Școala de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și 150 Școala de Subofițeri Jandarmi Fălticeni).