Soluții pentru profesorii timișeni care nu se descurcă cu predarea online. Marin Popescu: „Nu există nu vreau și nu se poate!”

1000x100 (2) mbmr 1000x100

O mie de profesori angajați în 90 de școli din mediul rural vor să se pună la punct cu noile tehnologii de predare online. Ei iau parte la programul de pregătire pus la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Timiș. În doar două săptămâni, procentul celor dispuși să învețe a crescut de la 10 la 50%.

La începutul lunii noiembrie, inspectorul școlar de informatică Stancov Jelco și alți dascăli de specialitate de la licee din Timișoara și Lugoj s-au oferit, în mod voluntar, să îi sprijine pe profesorii din mediul rural să se familiarizeze cu utilizarea platformelor online. Inițial, puțini s-au arătat interesați. Acum, numărul celor care vor să acumuleze informații noi este în creștere.

CITEȘTE ȘI: Profesorii din mediul rural, dezinteresați de formarea online? Răspunsul inspectorilor școlari

„Dacă acum două săptămâni vorbeam despre un interes scăzut – de 10% din 1.000 de profesori, în acest moment 454 de profesori au fost formați de echipele de profesori voluntari de informatică. Suntem pe un trend crescător, dar nu ne oprim aici, până nu finalizăm de la educatoarea de la grădinița dintr-o structură până la profesorul din centru de comună. Nu există «nu vreau» și «nu se poate» aici! Nu putem da sens educației fără updatarea la online. (…) E o formare care ține de intervenția pe platforme. După ce terminăm asta cu toți profesorii, trecem la alt nivel.”, a spus Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

Muzeul TM

Inspectorii școlari caută soluții să îi stimuleze pe dascălii lipsiți de „apetit”

Inspectoratul vrea să introducă și o altă măsură menită să îi stimuleze pe dascăli: webinare susținute de profesori cu abordări inedite în procesul de predare online sau cu… personalități.

„Fiecare inspector care manageriază o disciplină în Inspectorat va organiza webinarii de exemple de bune practică la nivelul disciplinei, cu cei mai buni profesori pe care îi găsim. Este o oportunitate de a împărtăși online experiența. O dată pe lună vrem să aducem în fața lor personalități remarcante ale domeniului, să intre într-o discuție live cu personalități din lumea academică, scriitori, oameni care excelează. Am numit asta «Conferințele ISJ Timiș». Am lansat inspectorilor cerința de a-mi face propuneri de personalități pe care să le invit. Îi mai scoatem în acest fel pe profesori din această zonă.”, a mai adăugat Marin Popescu.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/