Ca să recupereze banii de la datornici, inspectorii de la fisc au trecut de la măsura sechestrului, la cea a scoaterii la licitație a bunurilor pe care le dețin contribuabilii. De exemplu, de la începutul acestui an, Direcția Finanțelor Publice a organizat câteva zeci de acțiuni de licitație.
Multe dintre licitațiile pe care le-a organizat Direcția Finanțelor Publice din Caraș-Severin s-au finalizat fără ca vreun cumpărător să se arate disponibil de vreo tranzacție. De la 01 ianuarie și până la 30 octombrie, mai multe terenuri și imobile ale societăților renumite pentru economia Reșiței la începutul anilor ’90 au fost vizate de măsurile oficialilor de la fisc. Pe lista firmelor ale căror bunuri au fost scoase la licitație se regăsesc: SC Gospodarul SRL, Recons SA Reșița sau Turist Semenic (foto). Dacă cele mai multe dintre terenuri și clădiri au fost scoase la licitație fără ca vreun client să se arate interesat să le cumpere, altele au avut priză la public.
Ce bunuri au fost vândute
Printre bunurile adjudecate se regăsesc cabanele, spațiile comeciale sau apartamentele cu trei camere. De exemplu, cabana Căriorul de pe Muntele Semenic, ce a aparținut de SC Recons SA Reșița a fost evaluată la peste jumătate de milion de de lei, dar a fost adjudecată la jumătate din preț. Astfel că, cei care au cumpărat-o pot spune că au avut parte de o afacere profitabilă. Legea permite ca un imobil să fie scos de mai multe ori la licitație, la prețuri din ce în ce mai mici.
Alte imobile vândute sunt: un apartament cu trei camere la Oravița, două clădiri de spații alimentare la Caransebeș, dar și două spații cu birouri și terenul aferent acestora, puse la dispoziția potențialilor cumpărători în orașul de pe Bârzava.
Nu mai puțin de 23 de clădiri și terenuri au fost scoase la licitație până la data de 30 octombrie 2011.