13.000.000 de lei pentru drumurile judeţului

La cel mai recent plen, aleșii au prezentat detaliat care sunt investițiile pentru care s-au băgat bani în acest an. Direcția de Administrare a Domeniului Public și privat a primit bani pentru studii de fezabilitate, pentru reabilitarea de drumuri, dar și pentru mașini, echipamente și mijloace de transport.

Pe lista drumurilor care au primit finanțare anul acesta se regăsesc mai multe șosele județene, pe care starea proastă a carosabilului a făcut impracticabilă circulația. Astfel că, potrivit proiectul de hotărâre prezentat de conducerea forului județean, multe dintre ele au primit bani, ca să fie reabilitate. De exemplu, drumul care leagă Fârliugul de Duleu, adică DJ 587 a primit peste 200.000 de lei. O finanțare consistentă a ajuns la drumul turistic care face legătura între municipiul Caransebeș și Telescaun, dar și cel care duce de la Telescaun la platoul turistic de pe Muntele Mic. Ambele au primit pentru reabilitare aproape 4.000.000 de lei. Nici Reșița-Văliug nu a fost scos din calcul anul acesta, astfel că, din fondurile proprii Consiliului Județean s-au alocat 1.500.000 de lei pentru refacerea infrastructurii. Asta pentru că Văliug-Slatina Timiș a obținut o finanțare consistentă din fonduri europene pentru reabilitare.

Ce investiții s-au mai făcut
Acoperișul de la Sala Polivalentă, reabilitarea sistemului electric de la crucea de pe Muntele Mic, dar și cel al Palatului Cultural au fost nelipsite de pe lista aprobată de Consiliul Județean. În planul aleșilor județeni se mai regăsește un proiect de construire a unui centru RMN.