Soluții belgiene adaptate la finanțări românești

Comisia de arhitecți venită de la Bruxelles și-a încheiat vizita de lucru și urmează să prezinte un raport care să cuprindă proiectele ce pot fi implementate la nivelul orașului precum și principalele surse de finanțare.

La începutul acestei săptămâni a avut loc o primă întâlnire dintre autoritățile locale și delegația europeană formată din trei arhitecți ai celei mai cunoscute firme de arhitectură și consultanță din Belgia.

Motivul acestei întruniri a fost implementarea unui proiect ce vizează realizarea Masterplanului Municipiului Reșița pentru perioada 2013-2020. S-a discutat despre necesitatea corelării acestui proiect cu strategiile care urmează să fie realizate la nivel regional, dar și despre promovarea și dezvoltarea turismului local prin diferite proiecte sau posibilități de conversie economică a orașului.

”La începutul săptămânii, o delegație din Bruxelles alcătuită din reprezentanții unei firme de arhitectură și consultanță au vizitat municipiul Reșița pentru prezentarea principalelor proiecte care ar putea fi implementate la nivelul municipiului. Delegația de la Bruxelles a efectuat mai multe vizite de lucru în mai multe zone ale orașului. Au fost vizitate și principalele obiective din municipui și zonele limitrofe, printre care se numără compania TMK, zona industrială Valea Țerovei, cariera de calcar, funicularul și cartierele Reșiței. Urmează ca în perioada următoare, această delegație să transmită primăriei municipiului Reșițaraportul inițial de lucru”, a spus Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt Primăria Reșița.

După primirea raportului de la comisia europeană, autoritățile locale urmează să analizeze propunerile acestora și să stabilească apoi împreună care sunt sursele de finanțare de care este nevoie și cum se pot pune în practică proiectele făcute de belgieni.