“Oţelu Roşu are datorii de un milion de euro!”

Simion Iancu – Simi a ajuns în arest după ce ar fi luat şpagă din fraudarea fondurilor APIA pentru întreţinerea păşunilor, dar problemele de la Primăria Oţelu Roşu sunt mult mai mari şi afectează întregul oraş.

 

Locuinţe ANL repartizate după bunul plac, cheltuieli nejustificate, facturi neachitate, credite contractate care nu se regăsesc în nimic sunt doar câteva dintre problemele oraşului descoperite de noul edil-şef. Luca Mălăiescu ştia că va da peste destule probleme moştenite de la fostul primar, Simion Iancu – Simi, dar situația este mai gravă decât s-ar fi așteptat. Mălăiescu s-a convins că că urmează patru ani foarte grei, în care va trebui să repare mai întâi greşelile din ultimele mandate şi abia apoi să acţioneze concret pentru dezvoltarea oraşului.

“Din păcate, la Primăria Oţelu Roşu nu avem prea mulţi bani. Ba, dimpotrivă, avem foarte multe datorii. Dar, să ştiţi că şi cu bani puţini se pot face lucruri vizibile şi benefice pentru oraşul Oţelu Roşu. Eu vreau să marşez pe proiecte finanţate din bani europeni, ceea ce la Oţelu Roşu până acum nu s-a întâmplat. Cu o conducere pedelistă, cu primar, viceprimar, cu preşedinte de Consiliu Judeţean şi guvernare PDL, constatăm cu stupoare că nu am avut niciun proiect pe fonduri europene depus şi câştigat de Primăria Oţelu Roşu”, a declarat primarul din Oţelu Roşu pentru Express de Banat.

Luca Mălăiescu este îngrijorat în primul rând din cauza situaţiei financiare, mai bine spus a datoriilor făcute pentru nimic. “Probleme sunt foarte multe. Avem un credit de 20 de miliarde, cheltuit tot pentru trotuare. Sunt bani cu care, fără să fiu răutăcios, cred că puneam trotuare de la Caransebeş la Oţelu Roşu. În timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie am constatat cu îngrijorare că avem debite la facturi în jur de 22 de miliarde de lei vechi şi acest credit de 20 de miliarde. Cu alte cuvinte, datorii care se ridică undeva la un milion de euro. Nu ar conta atât de mult aceste datorii dacă banii cheltuiţi s-ar reflecta în ceva, dar nu se vede pe ce s-a cheltuit acest milion de euro”, a mai spus Mălăiescu.