Solidaritate pentru semeni, gesturi de bunăvoință, donații prin Asociația „Cuib de vise”

tir cu ajutoare
Cuib de vise 1000x100

Peste 500 de paturi de spital, saltele, mobilier și aparatură medicală au ajuns de-a lungul timpului la Spitalul Județean de Urgență și la cele trei Staționare din Reșița. Întreaga încărcătură a fost donată și are la bază colaborarea dintre  Camelia Georgescu, reșițeancă stabilită de mai mulți ani în Germania și  Asociația “Cuib de Vise” din Caransebeș.

interior tir

În numele acesteia Adina Pasere, a ținut să precizeze: „Cu ceea ce am adus vineri 1 iulie, cred ca am ajuns la cel de-al optulea TIR îndreptat către Spitalul reșițean. Ne bucurăm că putem face asta cu tot ajutorul venit din Germania, dar ne-ar fi plăcut ca gestul nostru să fie apreciat și materialele să fie primite așa cum se cuvine. Pe unii dintre cei care conduc aceste unități, din păcate, nu i-am văzut vreodată  să vină, să ne strângă mâna măcar, în semn de mulțumire. Prietena mea Camelia Georgescu prin efortul personal a făcut posibil ca aceste TIR-uri cu tot ce au adus ele, sa ajungă la Reșița. Am încercat să caut o soluție cointeresând autoritățile locale pentru decontul transportului dar nu am reușit.  În România dacă ceri ajutor sau donații pentru o anumită cauză, oamenii te percep ca și cum ai cere ceva pe gratis, ai cerși, chiar mi s-a spus că vrem totul pe «mocangeală». Ba mai mult, atunci când am ajuns la destinație  aveam nevoie de ajutor pentru descărcat, dar a trebuit să ne descurcăm cu forțe proprii. Noi nu vedem lucrurile așa. Dorim doar o bună colaborare pentru a face ca totul să funcționeze mai ușor. Unde există colaborare și dorință de mai bine, se și întâmplă lucruri frumoase.”

saltele la descarcat

O parte din materialele sosite cu ultimul transport, au fost direcționate către Spitalul din Caransebeș, acolo unde au ajuns dispozitive medicale: cadre și cărucioare pentru mobilitatea pacienților de la Secția Chirurgie, echipament sanitar și 50.000 de măști de unică folosință. Acțiunile caritabile nu sunt singulare, din această colaborare au rezultat în ultimul timp, mai multe donații făcute pentru instituții din județul Caras Severin. De pildă, cantitate importantă de mobilier a ajuns la câteva grădinițe din Reșița, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Aurora și Școala din Sichevița. Dispozitive medicale, mobilier, cărucioare, jucării și îmbrăcăminte au fost donate mai multor centre și cămine din Reșița și Oravița.

materiale

Asociația „Cuib de vise” are în vedere o colaborare cu Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului a Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru a acoperi mai multe nevoi  legate de igiena dentară a copiilor. Se intenționează deschiderea a două cabinete stomatologice, unul în Reșița și celălalt în Caransebeș, pentru care au fost donate cele două „unituri”- fotolii dentare speciale.

descarcat materiale

publicitate si promovare in ziar

Un alt proiect al Asociației „Cuib de Vise” este gata să se concretizeze și se speră ca în scurtă vreme să fie deschis în Caransebeș, pe strada Ardealului nr. 8, Centrul de donații „Mame pentru mame” , acolo unde mamele și nu numai, vor putea oferi tot ceea ce nu le mai este necesar, pentru ca alte mame și alți copii, care au nevoie, să poată beneficia de aceste lucruri.

tir saltele

descarcare

 „Acum ne concentrăm atenția asupra părintelui protosinghel Teofil Zamela, de la Mănăstirea din Valea Almăjului, care se luptă pentru construirea și amenajarea unui adăpost pentru copiii orfani. Încercăm să îl susținem cu tot ce este nevoie în amenajarea acestui adăpost”.

materiale sanitare

Se face apel la oamenii de bine, la generozitatea celor care pot și doresc să facă parte din proiectul “Cuib de Vise”, să doneze, în oricare dintre conturile Asociației:

  • RO93CECEB00030RON2012811 – cont lei
  • RO60CECEB000C1EUR2012816 – cont €
  • RO56CECEB000B8USD2012821 – cont $

 

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/