„Solicit Primăriei Timișoara clădirile în paragină de pe Aerodromul Cioca”

În ședința ordinară a Consiliului Județean Timiș s-a discutat din nou despre preluarea clădirilor Aeroportului pentru reabilitare, iar în acest sens s-a votat în unanimitate trimiterea unei solicitări către Primăria municipiului.

Conform poziției CJT, clădirile sunt deținute de Primăria Timișoarei, dar ele sunt construite pe terenul ce aparține CJ. Terenurile se află pe Calea Torontalului, cunoscute ca Aeroportul Utilitar Cioca. CJT susține că pentru modernizarea aeroportului utilitar și utilizarea acestuia la capacitate maximă este necesară transferarea construcțiilor în proprietatea județului și că tot acest demers necesită doar emiterea unei hotărâri din partea Consiliului Local, iar apoi întocmirea unui proces verbal de predare – primire.

CJT vrea reabilitarea complexului de clădiri, pentru care, spune Călin Dobra, a făcut nenumărate solicitări. Trei milioane de lei ar fi destinați din bugetul de anul acesta pentru ca zona să se transforme în zonă de evenimente și să aibă o pistă autorizată: „N-aș vrea ca și acele clădiri să se prăbușească, așa cum se întâmplă cu imobilele centrale deținute tot de Primărie. Avem un plan concret și complex de dezvoltare a Aeroportului Cioca. Vrem să îl aducem la un nivel la care să desfășurăm acolo evenimente aeronautice, cultural-artistice, zboruri de agrement, aerotaxi, parașutism și multe altele. Pentru asta, am solicitat din nou Primăriei transferarea clădirilor aerodromului în patrimoniul Județului. Singura «vină» a acestor imobile pare să fie că sunt construite pe un teren ce aparține CJT. Lipsa de reacție și de interes a primăriei ne ține pe loc, stimați timișeni”, spune Călin Dobra.

Călin Dobra spune că deja a pornit o licitație pentru amenajarea pistei, iar în momentul de față se face selecția ofertelor. Au fost depuse două oferte, care se află în procesul de evaluarea tehnică.