Societatea Timișoara, după excluderea lui Cristi Danileț din magistratură: „Jos mâinile de pe justiție!”

drapel

Reprezentanții Societății Timișoara spun că excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură reprezintă un mesaj cât se poate de clar: justiția rămâne sub controlul politicului, chiar dacă riscăm sancțiuni din partea instituțiilor europene. 

„Legile justiției vor rămâne așa cum au fost gândite de Liviu Dragnea, Florin Iordache și Tudorel Toader, chiar dacă PNL a strâns voturi pe un discurs împrumutat din stradă, de la cei ce făceau cordoane în jurul palatelor de justiție pentru a-i apăra pe magistrați. Un troc acceptat de toată lumea: control politic asupra justiției contra pensii speciale intacte. Așadar, ne este perfect limpede: magistrații care nu acceptă noua ordine vor fi excluși din magistratură.”, au transmis cei din Consiliul de conducere al Societății Timișoara.

Reprezentanții Societății Timișoara mai spun și că gestul CSM se adresează și societății civile, „pe care o îndeamnă să nu-și mai petreacă iarna protestând prin piețele orașelor”.

gif card de energie dacus 1000x100

„Pentru că mașinăria, odată pornită, nu se va împiedica în manifestațiile unor «golani» sau «huligani». Am înțeles mesajul, dar ne rezervăm dreptul, pe care încă mai credem că îl avem, de a reacționa. Și pentru că e din nou iarnă și amintirile sunt încă proaspete, adresăm un mesaj către clasa politică conducătoare: Jos mâinile de pe justiție!”, concluzionează Consiliul de conducere al Societății, în finalul comunicatului.

Vă reamintim, secţia pentru judecători a CSM l-a exclus din magistratură, cu majoritate de voturi, pe judecătorul Cristi Danileţ, pentru postările de pe TikTok. Este vorba despre mai multe clipuri video în care judecătorul executa mișcări de karate sau tundea gardul viu din curte, manifestări considerate ca fiind de natură să aducă „atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”. (Legea 303/2004, art. 99, alin. a)). Judecătorul clujean a anunțat că va face recurs la ÎCCJ.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/