„Oamenii președintelui”, dosar politic! Luminița Jivan și Maria Păulescu, din nou în fața instanței!

paulescu jivan

Consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, se plânge că a ajuns în arest, cu o pleiadă de infracțiuni reținute în sarcina sa, total nevinovat. Ar fi o victimă a intereselor politice meschine!

Luminița Jivan, dar în egală măsură și Maria Păulescu, directorul executiv al Direcției de Drumuri Județene, cei doi oameni pentru care Romeo Dunca a garantat, neagă cel puțin deocamdată acuzațiile formulate împotriva lor. Ambele merg mai degrabă pe varianta unui adevărat scenariu al procurorilor DIICOT, asta în ciuda numeroaselor probe adunate deja la dosar împotriva lor. Consideră că s-a fabricat un dosar politic, dar asta nu le-a ajutat cu nimic în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin, care a dispus arestarea celor două pe o perioadă de 30 de zile. Atât Luminița Jivan, cât și Maria Păulescu, directorul de nota 2,5 al Direcției de Drumuri Județene despre care președintele Dunca spunea că va da examen până va lua notă de trecere, au formulat contestație împotriva hotărârii Tribunalului. Astăzi, la Curtea de Apel Timișoara, oamenii președintelui solicită înlocuirea arestului cu o măsură preventivă mai blândă. Control judiciar sau măcar arest la domiciliu.

Între timp, la sediul DIICOT Caraș-Severin maratonul audierilor continuă. Tensiunea e uriașă și oamenii încep să vorbească. În fața procurorilor, dar și în spațiul public. Iar toată povestea capătă dimensiuni incredibile. Dar despre asta vom reveni pe larg!