Societatea civilă este chemată să pună umărul la renovarea Staționarului 3!

După succesul din 2019 al campaniei „Adoptă un salon”, când Secția Cardiologie II a Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost renovată și dotată cu ajutorul voluntarilor și al oamenilor de bine, societatea civilă este chemată să se implice din nou. De această dată, pentru renovarea Staționarului 3, cunoscut drept Spitalul TBC.

În urmă cu doi ani, reșițeanca Lili Gherle, inițiatoarea mai multor campanii umanitare și sociale, a reușit să mobilizeze peste 40 de voluntari, care în numai o săptămână au transformat Secția Cardiologie II a celei mai mari unități medicale din județ în una conformă cu nevoile pacienților care ajung să se interneze aici.

În 2021, aceeași Lili Gherle, alături de actuala conducere a Spitalului Județean de Urgență Reșița, directorul medical – dr. Emil Bunda, managerul Alina Stancovici și directorul de îngrijiri, as. med. Dana Tulbure, solicită sprijinul societății civile în vederea igienizării și efectuării unor lucrări de reparații la Staționarul III. De această dată nu vorbim de o secție, ci de trei, care numără nu mai puțin de 22 de saloane, șase grupuri sanitare și coridoarele aferente. „Fiecare este rugat să ajute cum poate! Avem nevoie de voluntari, materiale și bani. Donațiile se pot face în contul «Asociația Culturală și Fapte Bune» RO35BTRLRONCSOC534555501, deschis la Banca Transilvania. Din puțin se face mult, este urgent și vital pentru sănătatea noastră, a tuturor!”, anunță organizatorii campaniei.

leader board 728 x 90 px

Cea de-a doua ediție a acțiunii „Adoptă un salon” se va desfășura în perioada 31 mai – 7 iunie. De menționat că toate spațiile în care se va lucra au fost dezinfectate și nebulizate, iar voluntarilor li se va pune la dispoziție echipamente de protecție și toate cele necesare pentru siguranța proprie.