Din această săptămână, a luat naștere o asociație care se dorește a fi interfața locuitorilor nedreptățiți ai județului Caraș-Severin.
Aceasta a luat naștere la inițiativa omului de afaceri Pavel Aghescu, care a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a explicat motivele pentru care a luat această decizie.
„Prin Asociația Agora Cărășeană ne dorim sensibilizarea opiniei publice față de situația existentă în județul Caraș-Severin (…) Este păcat că am ajuns în situația de a ne târî în contextul în care avem atâtea bogății neexploatate. Județul trăiește din munca femeilor care îngrijesc bătrâni afară. Dacă ne dorim să înființăm o unitate productivă, e greu să mai găsim specialiști”, a declarat Aghescu. Acesta ocupă și funcția de președinte al Comitetului Director și spune că intenția sa este să înființeze filiale în toate localitățile județului Caraș-Severin.
În perioada următoare, membrii Asociației vor încerca să atragă cât mai mulți membri, specialiști din toate domeniile de activitate, care să supravegheze situația socio-economică din Caraș-Severin. Astfel, în cazul în care oamenii vor apela la „Agora Cărășeană” să își exprime nemulțumirea, vor putea fi ajutați și îndrumați corespunzător spre instituțiile abilitate să le rezolve problema.
„Ne dorim să înființăm filiale în Caraș-Severin care să propage spiritul democratic al societății, dorindu-ne astfel două lucruri mari: o dictatură a legii binefăcute și anularea Marii Schisme din 1054, prin care creștinătatea a fost divizată”, a subliniat Pavel Aghescu. În primă fază, va fi vizat mediul urban, după care cel rural.
Membrii noi vor fi primiți în Asociație doar în urma unei analize făcute cu strictețe în Comitetul Director. Aceștia trebuie să completeze o adeziune și să plătească o taxă de 20 de lei. Sediul „Agorei Cărășene” este în incinta SC CASE SA, la etajul 4.