Impozit mai mare cu 500 la sută pentru casele aflate în paragină!

 

Proprietarii care dețin imobile dărăpănate, fără să îi intereseze soarta acestora, vor trebui să scoată bani grei din buzunar pentru că vor fi impozitați în plus. Asta, după ce dau socoteală administrației locale!

Aleșii locali au decis în ședință extraordinară să mărească semnificativ impozitele pentru imobilele părăsite. Aceeași soartă o vor avea și terenurile care nu sunt îngrijite. Afectați vor fi, mai ales, proprietarii care dețin bunuri la strada principală, întrucât aceștia vor plăti un impozit majorat cu 500 la sută. Nici ceilalți nu vor scăpa de creșteri, pentru că vor plăti cu 250 la sută mai mult decât impozitul standard.

„Tot ce înseamnă terenuri neîntreținute sau anexe agricole din extravilan, care sunt părăsite, neîntreținute, vor avea taxe mărite”, a declarat astăzi primarul Mihai Stepanescu. Edilul-șef a explicat că decizia va afecta și imobile impunătoare, precum Hotelul Semenic.  „Nu am avut ce să îi facem până acum, dar legea este de partea noastră și s-ar putea ca o serie de administrații în următorii doi, trei ani chiar, să cumpere în contul datoriilor terenuri, imobile … Pentru că e vorba despre sume extrem de mari”, a adăugat Stepanescu.

Cine face delimitarea?
Elena Dragomirescu, șef serviciu Taxe și Impozite Locale în cadrul Primăriei Reșița, spune că întreaga procedură este prevăzută în proiectul de hotărâre adoptat în ședința extraordinară care a avut loc în această săptămână.

„Au fost aprobate câteva anexe la proiectul de hotărâre, criteriile de încadrare a clădirilor neîngrijite. Asta presupune identificarea clădirilor în primă fază, evaluarea lor. Se notifică proprietarul clădirii respective și va primi un termen de șase luni în care să remedieze situația cu clădirea sau terenul respectiv, după care, dacă se încadrează în cele șase luni ,se încheie un proces-verbal de conformitate și se încheie procedura, nu se mărește impozitul. În caz că nu se încadrează în cele șase luni, va fi încheiată o notă de constatare care va sta la baza unui alt proiect de hotărâre prin care se va majora impozitul”, a subliniat Dragomirescu.

Odată cu această decizie, reprezentanții administrației publice locale speră ca municipiul să fie cosmetizat, iar reșițenii indiferenți să fie disciplinați. Majorarea intră în vigoare din 2016.