Societate pe model orădean care va schimba imaginea Lugojului!

maturatori

Consiliul Local al Municipiului Lugoj s-a reunit într-o nouă ședință extraordinară în sistem online. Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost legat de aprobarea organigramei și a statutului de funcțiuni ale Societății „Administrare Patrimoniu Lugoj”. Acest punct se înscrie în programul de reorganizare a administrației locale, inițiat de primarul municipiului. Societatea va avea 120 de salariați și va gestiona, printre altele, curățenia și spațiile verzi din oraș.

Organigrama noului serviciu cuprinde postul de administrator, un sector de proiectare cu cinci angajați, un sector tehnic, contabilitate – resurse umane (doi angajați), serviciul juridic (un angajat), comercial (patru angajați) și aprovizionare-gestiune (doi angajați).

Având în vedere situația creată după falimentul societății „Salprest”, atrage în mod special atenția nou-înființatul serviciu de salubritate și spații verzi. La spații verzi există un coordonator, un șef de formație și 48 de angajați, dintre care cinci șoferi, iar ceilalți sunt muncitori necalificați.

La salubritate, pe lângă coordonator și șef de formație, sunt prevăzuți 40 de angajați, dintre care patru șoferi, iar restul muncitori necalificați.

Angajații de la sere și spații verzi, preluați integral

Consilierul Paul David de la USR a ridicat problema administratorului noii societăți de patrimoniu: „înțeleg că administrator este domnul Paul Gribincea. Postul a fost primit în urma unui concurs, sau a fost atribuit direct?”.

Viceprimarul Ștefan Bogdan Blidariu a răspuns că „postul s-a atribuit direct. Urmează, bineînțeles, organizarea unui concurs pentru ocuparea definitivă a acestui post”. David a mai ridicat problema salariaților de la sere și spații verzi, care vor fi absorbiți în noua societate. Primarul Claudiu Buciu a dat asigurări că „angajații vor fi preluați integral”.

Consilierul Nicu Bădina, din partea PSD, a întrebat ce destinație va avea serviciul de proiectare, subordonat administratorului. „Va fi o proiectare atât pentru mobilier urban, pentru peisagistică, la fel și pentru lucrări pe care vrem să le facem în regie proprie”, a precizat primarul, care a mai adăugat că, „pe parcursul timpului, vom adăuga și alte activități la această societate, cum ar fi administrarea piețelor și oboarelor. Încet – încet vor fi preluate parcările cu plată, dar mai întâi trebuie creată structura care să poată gestiona aceste activități”.

Proiectul de hotărâre privind organizarea societății „Administrare Patrimoniu Lugoj” a trecut cu votul unanim al tuturor celor 19 consilieri prezenți la ședință.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/