Socializare și mișcare! Lugojenii, așteptați pe Insula Cotu Mic la un eveniment pe tema biodiversității

floare ploaia de aur
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Grupul Civic de Inițiativă Locală „Punem insula pe hartă” invită din nou lugojenii pe Insula Cotu Mic să participe o întâlnire inedită alături de copii, tineri și seniori la cea de-a doua lecție non-formală experimentală pe tema biodiversității.

Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 13.00. Participanții vor lua parte la o lecție teoretică în cadrul căreia vor fi prezentate speciile descoperite până în prezent pe insulă, iar apoi vor avea acces la atelierele experimentale unde vor învăța să folosească diferite unelte și vor realiza căsuțe pentru păsări. Acestea vor fi instalate ulterior pe insulă și astfel va fi monitorizată activitatea păsărilor. Tot în data de 21 mai va avea loc evenimentul de activare a insulei din cadrul proiectului „Oameni pe Insulă” al Asociației Alternativei Sportive.

„Vino cu pofta de mișcare și chef de socializare, iar noi te așteptăm cu câteva activități chiar faine. Explorăm împreună împrejurimile insulei cu caiacul pe Timiș, încingem rachetele de badminton și descoperim tainele frisbee-ului, construim căsuțe pentru păsările de pe insulă, ne dezmorțim puțin și descoperim exerciții simple si eficiente, folosite de către atleții de înaltă performanță și povestim despre sport ca mod de viață și de ce e musai să facem mișcare la orice vârstă”, transmit organizatorii.

Activitatea principală a grupului de inițiativă „Punem insula pe hartă” este maparea insulei și identificarea speciilor care trăiesc în acest habitat. Până în prezent au fost recunoscute 35 de specii despre care lugojenii pot afla detalii interesante accesând https://www.facebook.com/media/set/?set=a.113523734603283&type=3.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

De-a lungul timpului, pe Insula Cotu Mic au avut loc mai multe acțiuni de ecologizare, plantare și însămânțare, desfășurate în colaborare cu Asociația Verde de Banat și Asociația Alternativei Sportive.

În luna martie a avut loc prima lecție non-formală pe tema biodiversității și a calității solului în contextul plantării de arbori și arbuști, care a fost realizată cu sprijinul reprezentanților Partidului Ecologist – filiala Timiș și S.C. SIAM Product S.R.L. Detalii despre activitățile din cadrul proiectului, dar și despre evoluția intervențiilor pe insula se găsesc pe pagina https://www.facebook.com/Insula-Cotu-Mic-LUGOJ-109877334953613.

Activitățile sunt coordonate de Cristian dan Crețu și sunt realizate în cadrul proiectului „Punem Insula pe Hartă”, finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Lugoj. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/