Social-democraţii, „sabotaţi” de coronavirus! „PSD-ul putea să aibă un rezultat mult mai bun”

sectie votare

Deși în majoritatea comunelor din Clisura Dunării candidații social-democrați au reușit să acumuleze cel mai mare capital de încredere în rândul electoratului cu ocazia alegerilor din 6 decembrie, totuși procentele obținute puteau fi mult mai însemnate dacă, în anumite zone, numărul persoanelor depistate cu noul coronavirus nu ar fi cunoscut un trend ascendent. Este și cazul UAT-ului condus de edilul Nicolae Tismănariu.

Cu o participare la urne peste media națională, clasamentul partidelor politice înscrise în cursa electorală, pe raza comunei Gârnic, arată după cum urmează:

Senat: PSD (29,29%), PNL (24,49%), Pro România (13,72%), PMP (13,27%), USR-PLUS (6,63%), PER (6,63%), AUR (2,74%);

Camera Deputaților: PSD (28,80%), PNL (24,88%), PMP (11,29%), Pro România (10,82%), USR-PLUS (5,99%), AUR (2,99%), PER (2,07%).

Bucuros de faptul că variantele alese de formațiunea din care provine au reușit să obțină cele mai multe voturi în comunitatea pe care o păstorește, șeful administrației publice locale din Gârnic, Nicolae Tismănariu, subliniază că rezultatele puteau fi mult mai elogioase pentru social-democrați dacă virusul ucigaș ar fi încetat să se răspândească în rândul localnicilor.

„Într-adevăr, candidații PSD s-au bucurat de încrederea celor din Gârnic, însă nu pot spune că rezultatul a fost unul strălucitor. Au fost seturi de alegeri când Partidul Social Democrat a obținut 70%, chiar 80% din încrederea electoratului. Absenteismul în comunitatea noastră a avut drept cauză numărul mare al cazurilor de infectare cu noul coronavirus. La momentul alegerilor, aveam undeva la 20 de familii. Sars-Cov-2 a început să se răspândească în rândul localnicilor de pe raza UAT-ului nostru imediat după alegerile locale. În plus, nu am avut solicitări în ceea ce privește urna mobilă. Nu puteam să insist ca oamenii să vină la vot în aceste condiții. Dacă s-ar fi prezentat, noi le-am fi pus la dispoziție toate cele necesare pentru a se proteja, însă atunci când omul este speriat, nu îl poți obliga. E dreptul fiecăruia să participe la urne sau nu”, a conchis edilul-şef.

Sursa foto principal: capital.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/