Social-democrat spre al cincilea mandat! „Decizia mea este cât se poate de clară!”

Superiori numeric în județul Caraș-Severin, primarii social-democrați în funcție au devenit ținta celorlalte partide. Chiar dacă unor edili le-a fost promisă marea cu sarea, doar-doar vor spune „adio” Partidului Social Democrat, nu toți șefii administrațiilor publice locale sunt gata să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard.

Aflat la cârma Primăriei Sasca Montană de mai bine de 16 ani, în ciuda faptului că doar ultimul mandat l-a petrecut în sânul familiei social-democrate, edilul-șef Ion Poplicean spune că a fost abordat de mai multe formațiuni politice cu scopul de a părăsi barca PSD-ului, însă punând în balanță aplecarea de care au dat dovadă unii comparativ cu social-democrații vizavi de nevoile comunităților, acesta pare de neclintit în decizia de a rămâne fidel echipei cu ajutorul căreia a ieșit triumfător în 2016, motiv pentru care Poplicean se va regăsi tot pe lista PSD și în cadrul alegerilor din acest an.

„Curtări din partea altor formațiuni politice au existat, dar nu presiuni. Per ansamblu, la nivel național, sprijin ca la PSD, să fim sinceri și realiști, de-a lungul anilor, cunoscând toate partidele și toate guvernările, nu am avut niciodată. Social-democrații au fost mult mai apropiați de nevoile oamenilor și de mediul rural. Fiecare primărie de comună are cel puțin două, trei proiecte finanțate de guvern, guvern care însă nu a ținut cont de culoarea politică. PSD a sprijinit toate UAT-urile. Dacă a existat o nevoie reală și au fost întocmite documentațiile, toți primarii au fost ajutați. De aceea nu am ce să mă mai gândesc în privința formațiunii cu ajutorul căreia voi merge în luptă pentru câștigarea unui nou mandat. E drept că în politică nu e bine să folosești cuvântul niciodată, dar, momentan, decizia mea este cât se poate de clară.”, a explicat Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.