ȘOCANT. Plicuri de ceai îmbibate în acetonă și substanțe toxice vândute pe piața drogurilor din Caransebeș, Oțelu Roșu și Reșița!

Ofițerii și procurorii de la Combaterea Crimei Organizate au confirmat că drogurile pure sunt înlocuite pe piețele sărace din Caraș-Severin cu substanțe toxice care se pot dovedi fatale pentru consumatori!

Imediat după ce doi tineri au murit la Reșița, într-un interval de câteva ore, din cauza consumului de etnobotanice și diverse combinații de substanțe toxice, în mediul consumatorilor de droguri s-a vorbit despre tot felul de înlocuitori ai cannabisului, pe care tinerii îi preferă datorită costurilor reduse. După ce au golit rafturile supermarket-urilor de îngrășăminte pentru trandafiri s-a trecut la ceaiuri la plic îmbibate cu spray de țânțari și chiar la otravă de șobolani. La Caransebeș, gruparea destructurată săptămâna aceasta de DIICOT Caraș-Severin, folosea acetona.

„Aprovizionarea cu substanțele psihoactive se efectua prin intermediul internetului, de pe diferite site-uri de profil, în principal din CHINA. După ce se procura substanța activă, aceasta era prelucrată pe plan local, prin amestec cu diverși solvenți, cum ar fi acetona și alte substanțe toxice, și impregnarea pe fragmente vegetale, de regulă provenite din plicurile de ceai. Substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv erau vândute ulterior în rândul tinerilor de pe raza mun. Caransebeș, Reșița sau Oțelu-Roșu, la prețuri cuprinse între 30-60 lei/doza, în funcție de cantitatea dorită, în diverse ambalaje (țiplă, staniol,ș.a) la doze de 0,2 – 1 gram”, informează procurorii anti-drog.

În urma descinderilor de la Caranasebeș, șapte persoane au fost arestate. Este vorba despre Antoniu-Traian Radu, Irinel-Alexandru Haragea, Gheorghe Iulian Duţescu, Bogdan-Emanuel Radu, Florin Turnea, Stelian-Cosmin Cega şi Marius Vitan.