ȘOCANT. „Bă, io mă duc în iad!” Mărturiile cutremurătoare ale puștilor care au omorât un om arzându-l de viu!

Cei doi puștani, de 15 respectiv 17 ani, care au omorât un om dându-i foc de viu, i-au șocat pe anchetatori cu nonșalanța de care au dat dovadă în momentul audierilor, dar mai ales cu sângele rece din momentul comiterii odioasei crime.

Kevin Dobre și Antonio Cârpaci, ambii cunoscuți oamenilor legii pentru alte infracțiuni de violență, l-au adus în stare de inconștiență pe Adrian Vuci, zis Cobra, în vârstă de 29 de ani, după ce l-au lovit ore întregi cu bestialitate, iar apoi au hotărât să-i dea foc. De frică să nu-i dea pe mâna Poliției!

Martor ocular și chiar părtaș la un moment dat la filmul horror din cartierul reșițean Catanga, un copil de 12 ani, fratele unuia dintre inculpați, Kevin Dobre, a povestit anchetatorilor scene de o violență ieșită din comun: „Antonio i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feței lui Petre (Cobra), care tot cădea și se ridica de jos. Pe lângă Antonio îi mai aplica lovituri și fratele meu, Kevin”. La cei 12 ani ai săi, puștiul a încercat să ia parte din responsabilitatea fratelui său și să o pună în seama unui alt prieten de pahar. Astfel, cel poreclit Gaborul ar fi venit inițial cu ideea să îl omoare pe Cobra, să nu îi reclame la Poliție. Când victima a fost transportată la sălașul familiei Dobre, pretinde copilul de 12 ani, Antonio i-ar fi cerut lui Kevin o brichetă, iar acesta din urmă ar fie venit cu propunerea să-i dea foc ca să șteargă amprentele lor, pentru a nu-i reclama la Poliție. „Bă, io mă duc în iad!”, ar fi strigat Antonio, iar apoi a dat foc păturii pe care se afla victima. Frații Dobre doar s-ar fi uitat la Antonio cum îi dă foc!

Antonio Cîrpaci și-a început din start mărturisirile cu o minciună. Gaborul i-ar fi cerut puștiului de 12 ani să aducă un cuțit pentru a-l omorî pe Cobra. Acest aspect nu a fost confirmat însă de cercetări. În continuare, Antonio a povestit anchetatorilor cum Kevin l-a lovit chiar și cu o țeavă în zona feței pe Cobra, cum același Kevin i-a spus să-l omoare, ca să nu alerteze Poliția și să șteargă amprentele mâinilor de pe el dându-i foc. Antonio a mărturisit că a fost de acord, că a dat foc păturii de sub Cobra și că prietenul lui, Kevin, punea haine aprinse peste victimă ca să ardă mai repede. A mai spus că el nu l-a înjunghiat pe Cobra, ci Kevin l-ar fi tăiat pe spate. A recunoscut comiterea faptei și a spus că regretă enorm.

Expertizat, Antonio Cârpaci s-a dovedit a fi avut discernământ diminuat în raport cu fapta comisă. Totuși, reaudiat fiind, și-a schimbat semnificativ declarațiile. A inventat în primul rând faptul că victima avea o altă orientare sexuală și că ar fi adus alcool pentru că dorea să îi îmbete și să profite sexual de ei. Despre momentul incendierii a susținut acum că, de fapt, Kevin tot insista să-i dea foc, că el nu a vrut și atunci ar fi fost lovit. S-a speriat și abia atunci i-a dat foc. A mai spus procurorului de caz că nu a fost sincer la început pentru că îi era rușine de tatăl său și îi era frică de Kevin. O altă minciună a lui Antonio Cîrpaci este că, după ce i-a dat foc, Kevin a încuiat ușa și a aruncat cheia pentru a nu putea fi salvat Cobra. A afirmat din nou că regretă faptă însă se scuză prin aceea că a fost obligat de Kevin să îi dea foc, dar și prin cantitățile mari de alcool consumate înainte de incident: 7,5 litri de bere și 400 ml de coniac. Antonio și-a luat și un angajament în fața procurorului: Nu va mai incendia niciodată alte persoane!

Kevin Dobre are și el propria versiune. Antonio ar fi luat un cuțit din sălaș și l-ar înjunghiat pe Cobra. L-a văzut pe Antonio cum îi dădea foc părului din capul lui Cobra. Iar pentru că și-a dat seama de starea gravă în care se afla Cobra, pentru a nu fi tras la răspundere de Poliție că a murit în sălașul lui, a venit cu ideea de a-l incendia pentru a șterge urmele infracțiunii. Antonio a dat foc păturii, apoi ar fi vrut să intre să-l salveze, dar era prea târziu. Recunoaște și regretă enorm, potrivit primei mărturisiri.

dacus 05 iulie 2024

Kevin Dobre a fost și el reaudiat. Și-a schimbat declarațiile aruncând la rândul său vina pe Antonio. Susține și el că victima avea o altă orientare sexuală, că le punea mâna în zona testiculelor lui și fratelui său. S-a răzgândit și cu privire la scena îngrozitoare a incendierii lui Cobra. Nu l-a ajutat pe Antonio să îi dea foc, a aruncat o pătură ca să stingă incendiul, nu pentru a-l aprinde. Ba chiar l-a și stins! De 5 ori! Antonio tot insista să-l omoare pe Cobra, dar el nu l-a ajutat cu nimic. Recunoaște totuți că, la sălaș, el a fost cu ideea să-i dea foc, ulterior răzgândindu-se.

Concluziile anchetatorilor sunt cât se poate de clare. Cobra a murit din cauza arsurilor de grad IV, pur și simplu carbonizat. Arsuri pe 95 la sută din suprafața corpului! Era în viață în momentul producerii incendiului. A trecut un timp scurt de la declanșarea incendiului până la deces. Procurorul de caz a stabilit că, declarațiile inculpaților, pe lângă faptul că sunt contradictorii, se situează în opoziție cu situația de fapt reală, precum și cu restul materialului probator administrat. Pentru a-și diminua vinovăția, Kevin și Antonio au inventat faptul că scandalul ar fi pornit de la avansurile cu tentă sexuală pe care le-ar fi făcut Cobra. Nicio probă de la dosar nu confirmă că victima avea o altă orientare sexuală.

Antonio, arată procurorul, a încercat să arunce întreaga responsabilitate a omorului în sarcina lui Kevin, susținând că ar fi fost forțat de Kevin să îi dea foc. Concluzia e terifiantă: „Antonio Cîrpaci nu realizează gravitatea faptei comise și nu manifestă nicio formă de real regret, fiind preocupat exclusiv de îmbunătățirea propriei situații juridice”.

Kevin a încercat și el plasarea vinovăției în principal în sarcina lui Antonio. Neagă că l-a fi ajutat pe Antonio să pornească incendiul. Și în cazul său procurorul a tras o concluzie teribilă: „Nu regretă în mod real comiterea faptei, ci doar că aceasta a fost descoperită de organele judiciare, încercând pe toate căile să obțină avantaje pentru situația sa juridică”.

Cei doi inculpați sunt judecați pentru omor calificat săvârșit prin cruzimi, făcându-se vinovați de „suprimarea vieții persoanei vătămate prin folosirea unor metode feroce care au prelungit agonia victimei în timp și care au cauzat o intensitate deosebită a suferinței, depășind cu mult suferințele inerente acțiunii de ucidere”. Cu adevărat șocant, inuman și pentru care nicio pedeapsă nu e prea aspră!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/