Soarta lui Proteasa se decide în 11 decembrie

conferinta la sediul CJ Timis
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

TIMIȘOARA. Consiliul Județean Timiș se reunește în ședință extraordinară în 11 decembrie pentru a discuta solicitarea aleșilor PSD de revocare din funcție a  vicepreședintelui PNL al CJT. 

Social-democrații au depus, miercuri, la secretariatul consiliului județean, două proiecte de hotărâre. Primul propune constituirea unei comisii speciale de analiză a lucrărilor de la Centrul de legume-fructe de la Tomnatic, iar al doilea – eliberarea din funcție a vicepreședintelui Alexandru Proteasa. Cei de la PSD au cerut discutarea lor într-un plen extraordinar.

„Considerăm că vicepreședintele CJ Timiș ar trebui să facă un pas în spate, cel puțin până la lămurirea situației pe care a creat-o și care pune în umbră instituția. Nu are logică să rămână în funcție și să influențeze aparatul de specialitate, am văzut în ce situații i-a pus pe toți la ultimul plen ordinar. S-a folosit de angajați ai CJ Timiș care să monteze și să ruleze tot felul de înregistrări care nu au niciun fel de legătură cu instituția și să explice demersuri pe care dumnealor ar fi trebuit să o facă. (…) Domnul Proteasa mai are timp până în 11 decembrie să arate că are un strop de onoare și să demisioneze din funcție!”, a declarat Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD.

Conducerea CJ Timiș transmite că deja consilierii au la dispoziție toate documentele care vizează construcția centrului de la Tomnatic.

„Obiectivele comisiei de analiză care se dorește a fi înființată vizează obținerea de informații aflate deja la dispoziția fiecărui consilier al județului Timiș. Pentru a facilita parcurgerea informațiilor la care a existat întotdeauna acces, toți consilierii județeni vor primi pe tabletă, înainte de plenul extraordinar, o informare completă din partea responsabililor de proiect din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Timiș. Documentele sunt disponibile a fi verificate de oricare consilier județean, iar la cerere, poate fi asigurată asistență tehnică din parte angajaților de specialitate ai Consiliului Județean Timiș.”, au transmis reprezentanții CJT.

În ceea ce privește suspendarea sau retragerea vicepreședintelui până la votul plenului, Executivul CJT spune că nu a identificat vreun temei legal sau moral pentru a lua în considerare o asemenea opțiune.

„Circul mediatic este continuat de colegii de la PSD deși pentru Centrul de Legume și Fructe procedura de licitație s-a derulat în mandatul PSD, contractul fiind semnat de președintele CJ Timiș PSD de atunci, Călin Dobra. Pentru ca scenariul absurdului să fie complet, dirigintele de șantier este chiar socrul domnului Simonis, cel care m-a șantajat și amenințat cu bătaia, atât pe mine cât și pe președintele CJ Timiș. Îmi pare rău că se pune o asemenea presiune pe consilierii județeni, că sunt făcuți părtași la această mizerie fabricată de deputatul Alfred Simonis. Consilierii județeni care astăzi au semnat cele două proiecte nu au răspuns invitației de a participa la o întâlnire de clarificare pe care am propus-o, întâlnire în cadrul căreia și ar fi primit toate documentele și toate explicațiile solicitate.”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Proiectul de hotărâre prin care se dorește revocarea lui Proteasa a fost semnat de 12 consilieri județeni, de la PSD, Pro România și USR.

De la PSD: Dan Idolu, Petru Andra, Călin Dobra, Alexandru Iovescu, Aura Danielescu, Ioan Sorincău, Nicu Bădina.

De la USR: Laura Boldovici, Viviana Țecu și Alexandru Caplat.

De la Pro România: Valentin Korman și Vasile Moruș.

Pentru a fi dusă la îndeplinire, procedura de revocare din funcție a unui vicepreședinte de consiliu județean are nevoie de votul a două treimi din totalul aleșilor. În Timiș, asta înseamnă 24 de consilieri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/