Smiley se dă în spectacol de Zilele Reșiței. Vezi programul și bugetul acțiunii!

Administrația locală a început pregătirile pentru organizarea celei mai așteptate acțiuni din an. Chiar dacă lista cu invitați nu este încă definitivată, edilul-șef a menționat astăzi, în urma ședinței de Consiliu Local, câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă.

Negocierile cu artiștii și cu agenții economici pentru stabilirea taxei de comercializare a produselor sunt în toi în aceste zile. Asta mai ales că până la debutul amplei acțiuni a rămas aproape o lună. Cap de afiș la capitolul „muzică ușoară” este Smiley, prezența solistului fiind deja confirmată la Zilele Reșiței. Și dacă în anii trecuți Lepa Brena și Dragana au încântat publicul, anul acesta solista Ana Bekuta va încerca să se ridice la nivelul concertelor din anii trecuți, alături de Miroslav Ilici.

„Ca în fiecare an, primăria, cu sprijinul Consiliului Local, a demarat o serie de acțiuni ce vizează pregătirea Zilelor Reșiței. Este o sărbătoare importantă, apreciată în anii anteriori atât de reșițeni, cât și de oaspeți, pentru că am avut parte de oameni foarte mulți chiar și din afara granițelor țării. Anul acesta, Zilele Orașului vor debuta la finalul lunii iunie printr-o serie de manifestări cultural-artistice, sportive. Chiar dacă programul nu este definitivat, cu siguranță nu vor lipsi diversele competiții sportive, prezentări de carte și, bineînțeles, tot ce înseamnă dans și voie bună”, a declarat primarul Mihai Stepanescu, în urma ședinței de Consiliu Local care a avut loc astăzi.

Pe lângă numele vehiculate, administrația locală așteaptă vizita unor invitați din Serbia și Turcia, dar și din alte țări. „În 29 și în 30 iunie vor avea loc și Zilele Cartierului Câlnic, unde va cânta o cunoscută și îndrăgită solistă de muzică populară, Andreea Voica, a adăugat Stepanescu.

Referitor la buget, primarul spune că în 2015 a fost prevăzută suma de 100.000 de lei, dar, cel mai probabil, la fel ca în anii trecuți, taxele colectate de la agenții economici vor susține integral derularea evenimentului. Taxa este posibil să scadă față de anii trecuți, când s-a ridicat la 2.500 de lei, astfel încât să fie stimulați cât mai mulți comercianți care să își vândă produsele reșițenilor. Anul trecut, de exemplu, pe parcursul manifestării, 80 de producători și comercianți și-au expus marfa spre vânzare. Negocierile cu producătorii de bere și suc sunt în toi, iar marți se va stabili cine este câștigătorul.

Comments

  1. Podsekalnikov says:

    Inca una din partea primariei orasului(pe cale de disparitie) Resita. Daca locuri de munca nu sunt in stare sa produca la capitolul organizare de ,,chermeze cultural-artistice” stau excelent. Si anul acesta cetatenii cu IQ subunitar vor avea parte de mici/bere/zgomot de care se vor bucura din plin. Tuturor participantilor le urez distractie placuta doar va v-a incanta prin prestatia lui artistul de renume mondial smiley.

  2. Sorin says:

    Podsekalnikov, se putea sa nu iei in deradere actiunile primariei Resita!? Si alte orase au serbari ale orasului, nu doar Resita. De ce cand e vorba de Resita trebuie sa gasim mereu nod in papura? Serbarile orasului au si ele rostul lor in vremurile gri pe care le traim. Daca vom carcoti in permanenta, de dragul unora sau altora din tabara politica adversa, nu cred ca vom rezolva frustrarile, nemultumirile etc., dimpotriva, vom ramane captivi in propria mocirla.

  3. Ponsekalnikov says:

    Sorine, eu nu am nici o problema fundamentala cu genul asta de sarbatori. Din partea mea sa se tina zilnic DAR am o problema MARE cu intelegerea prioritatilor unei comunitati din partea edililor ei si chiar a locuitorilor. Ordinea fireasca a lucrurilor este crearea bunastarii prin locuri de munca si APOI distractia. Iar primaria/prefectura/etc asigura cu regularitate distractia, in schimb locuri de munca – ZERO. Ce vreau eu sa subliniez e ca managementul orasului isi canalizeaza energia si resursele pe actiuni lipsite de importanta iar cele majore si grave sunt ignorate total. Ce dracu e asa de greu de inteles? Iar captivi in propria mocirla in care ne afundam suntem TOCMAI DIN LIPSA DE REACTIE in fata politicienilor.