S-a vândut tot patrimoniul oraşului!

Vechea administraţie locală a vândut aproape fiecare metru pătrat de teren viabil pentru o investiţie, astfel că, acum, Bocşa se vede pusă în situaţia de a nu putea satisface cerinţele posibililor investitori interesaţi să vină în oraş.

Vânzările de terenuri din perioada 2008-2012 au consecinţe foarte grave, drept dovadă fiind şi renunţarea celor de la Sport City la a mai construi o fabrică în oraş, care ar fi generat doar într-o primă fază 450 de locuri de muncă.
Din cauza şmenurilor cu terenuri din anii trecuţi, cu greu a fost identificată o suprafaţă de 5 ha de care investitorul avea nevoie. Societatea respectivă şi-a dat acordul de a ridica o hală în locaţia pusă la dispoziţie, numai că problemele de natură juridică, apărute în momentul în care s-a eliberat extrasul de Carte Funciară, ar fi întârziat investiţia cu câteva luni, lucru neagreat de către investitor. „Societatea nu a putut aştepta cele trei luni de care am fi avut nevoie pentru a rezolva problema terenului şi a luat decizia să se mute şi să nu mai realizeze această investiţie nici măcar în judeţul Caraş-Severin. Îmi pare foarte rău, pentru că bocşenii ar fi avut mare nevoie de această investiţie”, a explicat edilul-şef.
Pierderea acestei investiţii l-a determinat pe edilul-şef să ia măsuri urgente, să caute terenuri care să revină în domeniul public, pentru a putea fi oferite posibililor investitori. „Suntem în situaţia în care, vrem, nu vrem, trebuie să cumpărăm noi, Primăria, pentru că nu ne permitem să rămânem în această situaţie urâtă şi complicată în care să vină investitorii şi să nu ai ce să le oferi. În perioada următoare, continuăm procedura să scoatem acel teren din păşuni şi să-l putem pune la dispoziţia altui investitor în termen real şi termen relativ scurt. Pe de altă parte, o să începem proceduri de achiziţionare şi cumpărare a terenurilor, în aşa fel încât să avem un portofoliu, o bază a terenurilor, în funcţie de ceea ce cer potenţialii investitori, şi să numai bâjbâim în momentul în care avem investitori în Bocşa”, a mai spus primarul.

Din păcate, în momentul de faţă, nu avem terenuri în Bocşa. În perioada 2008-2012, s-a vândut tot patrimoniul oraşului”, Eugen Cismăneanţu, primar

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/