Șmenuri în Poiana Mărului pentru Dunca Imobiliare? „Ilegalități nu sunt făcute în Primăria Zăvoi!”

poiana marului

Ana Albulescu i-a chemat pe procurorii DIICOT în Poiana Mărului pentru a ancheta cum a fost deposedată de o importantă suprafață de teren, situată chiar pe malul barajului, astăzi ajunsă în proprietatea SC Dunca Imobiliare. Firma președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin!

S-a ajuns la denunțarea unui presupus grup infracțional după ce Mihai Savu, o rudă a femeii, a făcut câteva investigații pe cont propriu. „Există falsuri începând de la Primăria Zăvoi. Practic, s-a legalizat furtul cu aceste falsuri, e tâlhărie la drumul mare! Domnii de la OCPI Caransebeș nu îți dau documentele care trebuie. Este o mare tâlhărie, îți dau ce vor ei, îi tâlhărie la drumul mare! Din CF-urile de la Caransebeș sunt rupte peste 500 de file! Încearcă să facă mârșăviile în continuare că lumea e proastă, noi suntem țărani proști! Dețin toate documentele, pot să am o confruntare cu Romeo Dunca, cu domnii de la OCPI, pot să am cu notarii care au făcut toate mârșăviile!”, acuză acesta.

E în stare Romeo Dunca, un multimilionar în euro, să-i ia terenul bietei femei prin astfel de șmenuri? Are vreun amestec în cele reclamate de Ana Albulescu și Mihai Savu? „Mă cunosc cu Romeo Dunca. Am vrut să-i arăt actele în care scrie negru pe alb că e terenul nostru, dar mi-a spus că îi este greață de mine. Nu am mai avut ce să îi zic, am plecat cu capul plecat de acolo și cu asta basta. Înainte de asta, când a avut problemele cu primarul de la Zăvoi, cu Bunei, m-am dus ca milogul din casă în casă și am adunat 300 și ceva de semnături pentru dânsul, că am crezut că a venit Mesia și am crezut că e om serios, dar m-am lămurit acum! Ar trebui să joace corect de acum încolo, să aibă grijă de lume, să respecte legea așa cum o respectăm noi, ăștia oamenii de rând, așa să respecte și el legea!”, a mai spus Savu pentru expressdebanat.ro.

În paralel cu plângerile penale formulate, cei doi reclamanți au deschis și un proces civil, care se află în curs la Judecătoria Caransebeș. Oamenii cer doar să se respecte o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă din 2010, care spune negru pe alb că terenul respectiv le aparține de drept. Nimic altceva!

Romeo Dunca respinge toate acuzațiile și scenariile făcute de cei care l-au reclamat, alături de mai mulți funcționari publici, notari și persoane fizice, organelor de cercetare penală. „Eu cu acest domn Savu am intrat în contact cu foarte mulți ani în urmă, când i-am dat avans pe un teren de vreo 8.000 mp. După un oarecare timp am aflat că a vândut la altcineva, deși era avansul dat. Am avut o contră cu dânsul spunându-mi că am pierdut avansul, că nu am cumpărat la timp și că eu l-am încurcat. I-am zis: păi bă, Savule, dacă tu ți-ai vândut terenul la altul, l-ai vândut mai scump decât trebuia să mi-l dai mie și banii mei sunt la tine în buzunar, cu ce te-am încurcat eu? Zic, ia să-mi dai avansul înapoi! De rușinea satului în final, cu scandal, a venit și mi-a aruncat banii, mi i-a restituit. Am avut un act de mână scris, a venit și mi-a aruncat banii, i-am recuperat banii. Deci, din punctul ăsta de vedere, caracter zero și pentru mine lucrurile au fost clare.”, a relatat Dunca la Btv.

gif card de energie dacus 1000x100

Cât despre terenul la care face trimitere plângerea penală înaintată DIICOT, șeful Consiliului Județean s-a declarat cumpărător de bună credință: „Eu am cumpărat un teren de la o persoană care se numea Lepădat. Au fost niște procese. Când am văzut extractul CF curat, ridicate sarcinile, tot, am venit, i-am plătit banii, pentru că eu plătisem cu ani în urmă doar avansul. Dacă îmi luam banii înapoi, poate că renunțam. Am plătit și am intrat în posesia terenului cu acte în regulă, cu extrase CF, cu tot”.

Acuzațiile formulate de Mihai Savu l-au obligat să reacționeze și pe Doru Cîrdei, primarul comunei Zăvoi, care spune că nu e exclus ca oamenii să aibă ceva dreptate, dar în niciun caz în ceea ce le reproșează angajaților Primăriei. „Într-adevăr, acuzațiile sunt destul de grave, ele nu sunt lansate doar către funcționarii Primăriei Zăvoi, implicit mă vizează și pe mine ca și conducător al acestei unități. În Primăria Zăvoi nu se fac ilegalități! Știu foarte bine speța cu domnul Savu și firma domnului Dunca și pentru că s-au adus acuzații precum că doi funcționari din Primăria Zăvoi ar fi făcut fapte ilegale mă văd nevoit să dezmint acest lucru. În primul rând, Primăria nu eliberează acte de proprietate. Certificatul Fiscal nu atestă proprietatea. Nu contest că domnul Savu nu ar avea dreptate pentru că eu am văzut actele dânsului, dar ilegalități nu sunt făcute de Primăria Zăvoi!”, a explicat edilul-șef pentru Express de Banat.

În cazul în care acuzațiile formulate de cetățeanul din Poiana Mărului sunt confirmate măcar în parte de organele de cercetare penală, mai spune primarul comunei Zăvoi, în niciun caz nu va exista vreo răspundere din partea vreunui angajat al administrației publice locale. Și asta pentru că nimeni din primărie n-ar fi avut ce falsifica sau ce neglijență să comită. „Fiecare proprietar vine la primărie, scrie o declarație de impunere pe propria răspundere și atașează extras de Carte Funciară vizat de OCPI, deci Primăria nu are de unde să știe că este fals sau adevărat, nu suntem noi legiuitori, noi primim documente eliberate de alte instituții. În primărie, nu au cum să se comită ilegalități. Prin certificatul ăla fiscal Primăria atestă că o persoană și-a plătit impozitul pe o suprafață de teren. Primăria comunei nu eliberează acte false, nu e părtinitoare. E un litigiu între două persoane private, un teren privat în care, legal, Primăria nu are ce căuta. Noi nu eliberăm acte de proprietate, cetățeanul e obligat, după ce dobândește un bun, să se prezinte la Serviciul Taxe și Impozite să îl declare pe propria răspundere, să atașeze documentele respective pe care i se pune un impozit. Atâta tot!”, a mai precizat primarul Cîrdei.

Afacerea e în prezent pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în cercetare, astfel că toți cei nominalizați de Ana Albulescu și Mihai Savu se bucură de prezumția de nevinovăție.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/