De pe cea mai importantă funcție politică și administrativă în județ, Romeo Dunca îi sfidează încă o dată pe cărășeni. Impune un regulament pentru construcții montane după ce chiar el a construit profund ilegal, fără niciun act sau autorizație, într-o arie protejată și acum refuză să demoleze ceea ce-l obligă instanțele de judecată!
La a doua încercare, președintele Dunca a reușit să treacă în Consiliul Județean, prin votul consilierilor PNL, Ghidul estetic și de construire pentru stațiunile montane din județ, un ghid care ar fi inspirat din cel gândit de Bolojan în Bihor. În mod normal, o reglementare a construcțiilor din zonele cu potențial turistic e binevenită. Prea e haos peste tot. Numai că, atunci când regulile sunt cerute tocmai de cel care nu respectă nicio lege, nici măcar o sentință judecătorească și se comportă de parcă ar fi stăpân pe Muntele Mic totul capătă o altă nuanță.
Opoziția s-a revoltat, atenționând că acest ghid e făcut cu dedicație pentru oamenii foarte bogați, în special pentru cei care controlează deja suprafețe mari de teren alpin. Nimeni de acum încolo n-ar mai putea construi ceva la munte, o casă cât de mică, pe o parcelă mai mică de 1.000 de metri pătrați. Pentru cei care au în momentul de față proprietăți se acceptă și 600 de metri pătrați. Cine are mai puțin se va trezi peste noapte cu un teren numai bun de păscut caprele. „Este o limitare a unor drepturi!”, a strigat opoziția din Consiliul Județean. Inițiatorul proiectului, Romeo Dunca, a încercat să-i liniștească pe contestatari: Are caracter de recomandare acest ghid, nu impune nimic! Numai că Ioan Crina chiar înțelege niște lucruri după atâția ani de administrație publică. S-a prins imediat ce se ascunde în spatele acestor bune intenții. „Primăriile din zonele montane nu au arhitect. Vor intra cu acest ghid în consiliile locale și vor face din niște recomandări legi locale. Neavând arhitect, oamenii vor trebui să vină la Consiliul Județean după autorizații, la Dunca!”, a explicat pesedistul în plen.
Liberalii au votat așa cum le-a poruncit șeful Dunca, Ghidul a fost adoptat, iar după ședință șeful CJ a recunoscut că Ioan Crina avusese dreptate: „E un lucru foarte bun, constructiv. Primăriile din zonă vor trebui să facă hotărâri de consiliu să-l transforme în literă de lege! Dacă consideră că ceea ce noi dorim este pe calapodul dorinței consiliilor locale. E un lucru care ar trebui să ferească zonele frumoase de distrugere. Noi am avut noroc că în zonele montane nu s-a prea construit. Dacă se construia era jale!”
Deloc întâmplător, Crina îl acuză pe președintele CJ că e preocupat doar de interesele personale de când a preluat cea mai importantă funcție în județ. „Prima dată a retras proiectul. A văzut că nu-i corect și nu a rezistat presiunii. L-a și scos de pe ordinea de zi. Cred că semnalul a venit și din partea liberalilor. Asta-i corupție! Când folosești puterea funcției pe care ți-o dă statul de a implementa ceva strict pentru cineva, asta e corupția adevărată! nu șpăgărismul ăla cu 10.000 de euro la primar, să-l provoace! Am văzut că de-a lungul timpului organele statului reacționează. Lumea se scandalizează. Nu e nimeni prost!”, a avertizat consilierul județean PSD.
Montis Hotel&Spa, amplasat în inima Muntelui Mic, oferă un cadru deosebit pentru sărbătorile de iarnă. Este locul unde tradiția, rafinamentul și peisajele spectaculoase creează o experiență de neuitat, perfect...
Se redeschide Cinema Studio din Timișoara, la început de decembrie
„Geoană a fost trimis de PSD într-o funcție de decor la NATO”
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281