Peste 1.000 de arbori vor fi plantați la Reșița odată cu implementarea proiectului tramvai!

promenada resita 2

Ioan Popa îi liniștește pe reșițenii care au ridicat, pe rețelele de socializare, problema tăierii arborilor din Govândari, odată cu începerea lucrărilor la calea de rulare a tramvaiului. Edilul spune că se va renunța doar la aceia care vor impune probleme derulării în bune condiții a proiectului.

„Nu tăiem copaci în Govândari, decât strictul necesar, și vom planta mult mai mult decât există astăzi.”, mărturisea zilele trecute primarul Ioan Popa, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la numărul arborilor care urmează să fie tăiați pe relația Victoria – Intim.

Din datele pe care eu le dețin, cei care contează foarte mult, între Intim și Victoria, în Microraionul 1, cei de pe stânga cum coborâm în Govândari, vor fi lăsați în pace. Dar, în general, în proiectul tramvai se vor planta peste 1.000 de arbori în oraș. Deci nu avem o problemă de a pierde din zona de oxigen.”, a explicat edilul.

Potrivit primarului, în ultimii cinci ani s-au plantat peste 4.700 de copaci în oraș. „E adevărat că pe unii dintre ei nu-i vedem încă. Nici platanii de pe malul Bârzavei nu au fost vizibili în primii doi, trei ani. Iar acum au cinci ani și au deja și coroană. Același lucru o să-l vedeți în Luncă, pe cele șase străzi. Nu se văd încă acum, pentru că abia acum pleacă coroana lor. Au nevoie de patru, cinci ani ca să le simțim realmente efectul.”, a conchis Ioan Popa.