Șmenuri imobiliare cu sute de hectare de teren. Corupția din Zăvoi, extinsă în Valea Bistrei!

Orașul Oțelu Roșu ar putea intra în posesia a aproape 300 de hectare de teren până la sfârșitul anului. Asta, pentru că administrația publică locală se judecă în prezent pentru suprafața de teren vizată cu Primăria Zăvoi.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, fostul edil al comunei Zăvoi, Antonie Bunei, s-a intabulat abuziv pe terenurile a peste 30 de administrații publice, printre care și cea de la Oțelu Roșu.

„În luna noiembrie ar trebui să avem o sentință definitivă în acest proces, în urma căreia orașul să reintre în drepturi asupra terenului luat de vecinii de la Zăvoi. Pentru că pe vremuri nu era acest program APIA, de acordare de subvenții pentru creșterea animalelor, nici noi nu am dat importanță asupra teritoriului aflat în extravilanul localității. Cu toate acestea, nu poți să te intabulezi pe o proprietate care nu-ți aparține, cum a făcut primarul Bunei. Noi pe aceste hectare avem un ordin al Prefectului dat în 1991, doar că la APIA se ia în considerare doar certificatul de intabulare. Până acum au câștigat 9 primării pe aceeași speță și sperăm ca la sfârșitul anului să avem o sentință favorabilă și noi. În acest fel, am împăca toți crescătorii de animale din Oțelu Roșu cărora nu le-am putut soluționa cererile de acordare de pășune pentru animale”, ne-a declarat primarul orașului de pe Bistra, Luca Mălăiescu.

Până una alta, situația este extrem de tensionată în oraș, din cauza conflictului care există între cele două asociații în care sunt înscriși crescătorii de animale.

Comments

 1. felu says:

  toare magariile de la Zavoi au un punct comun: ion scorobete.
  cand era bunei primar scorobete era vice iar dupa ce bunei a intrat la bulau scorobete era vice cu valeitati de prinar. si surpriza, putin mai tarziu a si ajuns primar. culmea e ca la bulau e doar bunei.
  asta chiar daca exista o sentinta definitiva pt scorobete pentru coruptie.
  Din pacate nu e suficient, mai trebuie un flagrant sau vreo plangere mai serioasa ca sa plece si ionica scorobete…
  Hai baieti, care sariti la interval la gatul prinarului?!?
  la cate a facut si cate mai face nu va trece mult pana apare unul cu c..ie mai mari

 2. anonim says:

  Felicitari pt.comentariu aveti dreptate

 3. anonim says:

  Aveti dreptate pe scorobete ion il tine in spate moceoalca de fapt el conduce primaria zavoi nu stiati