Şmenuri de milioane de euro! Denunț penal pentru Filipescu!

Clubul de fotbal din Govândari a ajuns vai de mama lui, dar băieţii isteţi nu slăbesc deloc presingul făcut în sălile de judecată. Miza e uriaşă: baza sportivă, adică multe milioane de euro!

Pavel Aghescu, preşedintele Gloriei Reşiţa, s-a ţinut de cuvânt şi a sesizat organele de cercetare penală cu privire la modul în care controversatul om de afaceri Gheorghe Filipescu şi un anume Ion Lupiţa încearcă să pună mâna pe baza sportivă din Govândari şi pe toate imobilele anexe. ,,Am făcut două denunţuri penale împotriva celor care doresc să pună mâna pe terenul de zgură şi pe baza sportivă în totalitatea ei. Practic, aceste denunţuri înseamnă negarea unor pretenţii avute de Recons şi a retrocedării unei părţi din terenul de zgură, care conform unor hârtii făcute de expertul Mihai Ciuvică a ajuns din teren de zgură în teren arabil. RECONS-ul, care e în insolvabilitate, probabil aşa îşi poate acoperi daunele. Sper ca pe parcursul anchetelor să fie stabilit adevărul faţă de baza sportivă Gloria Reşiţa, bază construită de foştii IJCM-işti, prin muncă patriotică”, a declarat Aghescu.

Expertiză penală

leader board 728 x 90 px

Cosmin Stoian, avocatul clubului, a oferit mai multe detalii despre cele două acţiuni penale. ,,Primul e pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă şi îl vizează pe Mihai Ciuvică. Dumnealui a făcut iniţial o expertiză tehnică topometristică cu privire la întreaga bază sportivă, în care a ceritifcat faptul că terenul de zgură este considerat imobil în termen de construcţii. Ulterior, a modificat acea expertiză. Practic, a retractat ceea ce a spus în prima expertiză. Într-o constatare făcută de mână spune că nu e teren construibil, ci teren arabil şi că poate fi restituit lui Ion Lupiţa. Instanţele au reţinut această expertiză şi i-au acordat lui Lupiţa pentru acea suprafaţă proprietatea. Domnul Ciuvică, având în vedere că expertiza iniţială se contrazice cu suplimentul la expertiză, din punctul nostru de vedere e evident că a comis infracţiunea de mărturie mincinoasă”, a explicat avocatul.

Fals în acte

RECONS-ul lui Gheorghe Filipescu încearcă din 2001 să preia baza sportivă Gloria şi nu se lasă nici acum, în joc fiind sume fabuloase. ,,Pe numele RECONS e cel de-al doilea denunţ şi vorbim de infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. E, de fapt, un concurs de infracţiuni, cu circumstanţe agravante, făcute în formă continuată. Sunt patru sau cinci înscrisuri în cauză”, a mai spus Stoian.

Vrea milioane pe spatele microbiştilor!

RECONS a deschis primul proces pentru stadion în 2001, prin care a cerut să se constate dreptul de propietate asupra întregii baze sportive. Instanţele au respins cererea ca nefondată. ,,În 2005, societatea lui Filipescu a demarat un dosar cu privire la cuantificarea valorii acelor investiţii pe care dumnealor pretind că le-au făcut”, a precizat avocatul Stoian. ,,Stadionul a fost construit între anii 1975-1980, însă există procese-verbale de recepţie din 1992 şi 1998! Aceste lucrări făcute de angajaţii IJCM au fost realizate benevol, nu au fost înregistrate niciodată în contabilitate aceste lucrări. Cu toate astea, RECONS a prezentat procese-verbale de recepţie din 1992 şi 1995”, a afirmat Aghescu, arătând că pretenţiile RECONS-ului sunt aberante.

Gloria a pierdut jumătate din terenul de zgură!

Interesele sunt foarte mari, iar asta o demonstrează suma pe care Tribunalul Caraş-Severin i-a acordat-o ca despăgubire lui Ion Lupiţa, care a câştigat în instanţă aproape jumătate din terenul de zgură. ,,Nu i s-a făcut o restituire în natură, ci i s-a acordat echivalentul bănesc, stabilit de Tribunalul Caraş-Severin într-o primă fază la aproape 750.000 de euro. Această sumă a fost revocată şi anulată de Curtea de Apel Timişoara. Va fi făcută o nouă evaluare de Autoritatea Centrală de Restituire. Cert este că Lupiţa va primi o despăgubire financiară de la statul român”, a mai explicat Stoian.

 

,,Probabil că mă cunosc oamenii şi nu mi s-au cerut lucruri necurate. Nu ne lăsăm cu una cu două. Există un grup de interese care vrea să pună mâna pe baza sportivă.”

Pavel Aghescu, preşedinte Gloria Reşiţa